Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τονοσαλάτα με κριθαράκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Απλά και οικονομικά υλικά που συνθέτουν μια νόστιμη σαλάτα για να συνοδεύσουμε φαγητό με ψάρι. 






Υλικά: 


1/2 φλ.  κριθαράκι 

1 κονσέρβα τόνου 

2 καρότα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

λίγο μαϊντανό 

1/2 φλ. καλαμπόκι κονσέρβας 

λάδι 

αλάτι 

λεμόνι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα καρότα σε μικρά μπαστουνάκια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.

 Ρίχνουμε και το κριθαράκι 5' - 10' μετά που θα βάλουμε το καρότο και το βράζουμε για 10' - 12' με λίγο αλάτι.

 Στη συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά στη σαλατιέρα (το κρεμμύδι, το μαϊντανό) και τα αναμειγνύουμε με το κριθαράκι, τον τόνο και το καλαμπόκι. Βάζουμε λάδι, αλάτι και χυμό λεμονιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...