Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σούπα με πολλά λαχανικά και ρύζι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πρόκειται για μια θρεπτική από άποψη βιταμινών σούπα που θα σας ζεστάνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, αλλά επίσης μπορεί να γίνει το πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι που θα δώσετε.



Υλικά: 


2 καρότα 

1 - 2 φουντίτσες κουνουπίδι 

2 κ.σ. καλαμπόκι 

2 κ.σ. αρακά 

1 πράσο 

1/2 κρεμμύδι ξερό και λίγο φρέσκο αν υπάρχει

λίγο μαϊντανό 

ρύζι γλασέ (1 - 1 1/2 κ.σ. για κάθε μερίδα) 

λάδι 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι  

Για τη βελουτέ 

1 κ.σ. κορνφλάουρ


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε να βράσουν σε αρκετό νερό.

Μόλις  τα λαχανικά κοντεύουν να γίνουν προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.... 

 το λάδι....


(αν όμως πρόκειται να τη φτιάξουμε βελουτέ τότε θα ρίξουμε τη μισή ποσότητα λαδιού και την άλλη μισή θα την ανακατέψουμε με το αλεύρι)

και το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει το ρύζι και μόλις γίνει..... 

είναι έτοιμη για σερβίρισμα.  

 Αν όμως την προτιμάτε βελουτέ, τότε βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα σε μια σουπιέρα μαζί με το ζουμί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών. Το αφήνουμε για λίγο να καβουρδιστεί χωρίς όμως να αλλάξει χρώμα.


Στο μπλέντερ κόβουμε τα λαχανικά μαζί με το ζουμί μέχρι να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο καβουρδισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε αμέσως, παντού στον πάτο της κατσαρόλας. 

Μόλις το μείγμα ενσωματωθεί με το λάδι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αν όμως σας φανεί ότι είναι αρκετά υγρό και το θέλετε πιο πηχτό τότε αφήστε το λίγο ακόμα να εξατμιστεί περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...