Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τριαντάφυλλα αλλαντικών

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  

 

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας και το παιδικό πάρτι με αυτά τα πανεύκολα τριαντάφυλλα με αλλαντικά. Γίνονται πολύ γρήγορα και απαιτούνται μόνο δύο υλικά.




Υλικά: 


1 φύλλο σφολιάτας 

φέτες από αλλαντικά της αρεσκείας σας 

όπως σαλαμάκι ή παριζάκι κλπ 

σπορέλαιο 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες (από την πλευρά που είναι το φάρδος). 

Το φάρδος της κάθε λωρίδας πρέπει να είναι ανάλογο προς το ύψος του αλλαντικού. Αν έχουμε μικρές φετούλες τότε κόβουμε τη σφολιάτα με φάρδος περίπου 2,5 - 3 εκ.  

Βάζουμε 3 - 4 φετούλες αλλαντικού τη μία δίπλα στην άλλη πάνω στη σφολιάτα έτσι ώστε το ήμισυ να είναι έξω από τη σφολιάτα και το άλλο μισό πάνω στη λωρίδα. 

Ξεκινάμε να τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό.

Μόλις το τυλίξουμε όλο στερεώνουμε την άκρη του τσιμπώντας τη ή βρέχοντάς τη λίγο για να μην ανοίξει στο ψήσιμο ή αλλιώς μπορούμε να την κρύψουμε από κάτω από το ρολό που σχηματίσαμε.

Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα τριαντάφυλλα.

Μπορείτε στην ίδια πιατέλα να έχετε μια ποικιλία αλλαντικών και εναλλαγή χρωμάτων. 


Εδώ έχω βάλει σαλαμάκι στη μέση και παριζάκι στις δύο σειρές.

Με ένα πινέλο βάζουμε λίγο λάδι στη σφολιάτα και ελάχιστο πάνω στα αλλαντικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αν χρειαστεί βάλτε λαδόκολλα πάνω στο ταψί για να μην καούν τα αλλαντικά και βγάλτε τη 10' πριν σβήσετε το φούρνο.

Έτοιμα!!!!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...