Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Φακές με καρότο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Οι φακές είναι γνωστό ότι είναι πλούσιες σε σίδηρο και θρεπτικά στοιχεία, θα γίνουν όμως ακόμη πλουσιότερες αν προσθέσουμε λίγο καρότο που έχει β-Καροτένιο και βιταμίνη Α. Με όλα αυτά τα συστατικά ποιος μας πιάνει!!! 




Υλικά: 


3/4 φλ. φακές 

2 καρότα τριμμένα 

1 πατάτα μέτρια σε μέγεθος 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. σάλτσα 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1 φύλλο δάφνης 


Εκτέλεση: 


 Βάζουμε τις φακές να βράσουν σε αρκετό νερό και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις πατάτες και τις προσθέτουμε.

Βάζουμε και τη σάλτσα. 

 Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

 Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη το καρότο και το τσιγαρίζουμε κι αυτό μαζί στο τηγάνι.

 Μόλις μαλακώσει ελαφρά με το τσιγάρισμα το καρότο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. 

 Βάζουμε ένα δαφνόφυλλο.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 

 Αφήνουμε τις φακές για 45' - 60' να βράσουν μέχρι να χυλώσουν αν σας αρέσουν πιο πηχτές. Διαφορετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό όταν κοντεύουν να γίνουν ώστε να είναι πιο ζουμερές.


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...