Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Φιλετάκια κοτόπουλου με πιπεριές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τρυφερά φιλετάκια κοτόπουλου και χρωματιστές πιπεριές που το κάνουν ευπαρουσίαστο και νόστιμο πιάτο για την οικογένεια και τους καλεσμένους.




Υλικά: 


2 φιλετάκια κοτόπουλου 

3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα (κίτρινη, κόκκινη, πράσινη) 

200 - 250 γρ. κρέμα γάλακτος 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

λάδι 

αλάτι πιπέρι 


Για το ρύζι: 

1 φλ. ρύζι κίτρινο 

3 φλ. νερό

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση: 


Τσιγαρίζουμε στο λάδι για λίγο το κρεμμύδι.


 Κόβουμε τα φιλετάκια σε μικρότερα κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. 

 Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις περνάμε κι αυτές από το τσιγάρισμα αφού βγάλουμε πρώτα το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

 Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα για να συνεχίσουμε το μαγείρεμα.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι κι αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου μία ώρα. 

 Όταν θα κοντεύει να γίνει και το νερό θα έχει ελαχιστοποιηθεί ή θα το έχει πιει τότε ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει κάπως πιο πηχτή η κρέμα γάλακτος. 





Αν θέλετε το σερβίρετε με κίτρινο ρύζι.


4 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο και νοστιμο ακουγεται Ρια,αλλα με την κρεμα γαλακτος γινεται πιο βαρυ το φαγητο.Δε μπορει να αντικατασταθει με λιγο αλευρι και γαλα;Καλημερα σου και καλη και ευχαριστη Κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Παναγιώτη.
      Και βέβαια μπορεί να αντικατασταθεί από μια κρέμα με γάλα και αλεύρι ώστε να μην έχει όλα τα λιπαρά της κρέμας γάλακτος.
      Σ' ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι ένα όμορφο βράδυ Κυριακής.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Ρια μου!
    Πόσες μικρολεπτομέρειες έμαθα απο εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ μωρέ Πόπη μου, εσύ ξέρεις πόσο χαίρομαι κάθε φορά που μου γράφεις ένα σχόλιο;
      Να είσαι πάντα καλά και σ' ευχαριστώ για όλα.
      Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...