Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ας φτιάξουμε ψητές πατάτες φούρνου μυρωδάτες και γευστικές για να συνοδεύσουμε ένα απλό ψητό της σχάρας ή του γκριλ ή ακόμη να τις φάμε και σκέτες.





Υλικά:


1 - 1,5 κ. πατάτες 

το χυμό 1 πορτοκαλιού 

1 κ.γ. μουστάρδα 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο

αλάτι, πιπέρι 

1/2 φλ. λάδι 


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες και τις βάζουμε στο ταψί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σκορπάμε πάνω τους. 

Στύβουμε το πορτοκάλι. 

 Στύβουμε και το λεμόνι.

 Προσθέτουμε τη μουστάρδα.

Ρίχνουμε και το λάδι. 

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε το μείγμα.

 Περιχύνουμε με αυτό όλο το ταψί.

 Ρίχνουμε και αρκετό νερό να φτάσει μέχρι τη μέση του όγκου του φαγητού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σκεπασμένο με λαδόκολλα το ταψί για περίπου 1 1/2 ώρα. Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζουμε από τη λαδόκολλα κι αφήνουμε να πάρουν χρώμα οι πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...