Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ζυμαρικά με πράσα και τυριά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Έχουμε συνηθίσει να συνδυάζουμε τα πράσα με χορταρικά και μέσα σε πίτες. Όμως ταιριάζουν άψογα και με τα ζυμαρικά που με την προσθήκη τυριών και κρέμας γάλακτος έχουμε ένα τέλειο πιάτο.




Υλικά: 


περίπου 300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας 

2 - 3 πράσα σε ροδέλες 

1/3 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 

100 γρ. φέτα 

100 γρ. τυρί γκούντα ή γραβιέρα ή κασέρι 

200 γρ. κρέμα γάλακτος 


Εκτέλεση: 


 Τσιγαρίζουμε τα πράσα στο λάδι.

 Βάζουμε νερό, αλάτι και πιπέρι μόλις πάρουν ελάχιστο χρώμα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, γύρω στα 40' - 50'.  Το νερό πρέπει να το πιουν γι' αυτό καλύτερα να μη βάλουμε πολύ από την αρχή.

 Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο χρόνο που χρειάζονται σύμφωνα με το είδος τους και τα σουρώνουμε.

 Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε πάνω τους τα πράσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να αναμειχθούν καλά.

Τριμματιάζουμε τη φέτα και τη σκορπάμε σε όλο το ταψί.  

 Από πάνω τρίβουμε το γκούντα ή άλλο κίτρινο τυρί και το απλώνουμε.

 Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε λίγο τα ζυμαρικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 20' ή μέχρι να λιώσει το τυρί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...