Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Μπισκότα φουντουκιού

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τα παιδιά λατρεύουν τα μπισκότα, αλλά γιατί μόνο τα παιδιά κι εμείς οι μεγάλοι τα λατρεύουμε. 




Υλικά: 


3 φλ. αλεύρι 

1 φλ. καλαμποκέλαιο 

1/4 φλ. μαργαρίνη 

1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1/4 κ.γ. σόδα 

χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού 

1/2 φλ. ζάχαρη 

150 γρ. φουντούκια αλεσμένα και περίπου 40 ακόμη ολόκληρα για την επιφάνεια 

50 γρ. κουβερτούρα 

2 βανίλιες 


Εκτέλεση: 


 Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αν θέλετε να μην πετάγονται πιτσιλιές βάλτε να χτυπηθούν πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε το λάδι.

 Μόλις γίνουν σαν κρέμα βάζουμε το αλεύρι και τη σόδα.

 Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ.

 Βάζουμε και τη βανίλια.

 Ανακατεύουμε λίγο το μείγμα με το κουτάλι γιατί με το μίξερ θα σηκωθεί σύννεφο το αλεύρι.

 Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε λίγο με το μίξερ. 

 Ξύνουμε με το μαχαίρι τη σοκολάτα κι αν τυχόν κοπούν κάπως χοντρά ορισμένα κομματάκια δεν πειράζει αφήστε τα. Τρίβουμε στο μούλτι τα φουντούκια να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με το κουτάλι.

 Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε αραιά το ένα από το άλλο σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Με το ψήσιμο θα γίνουν πιο πλακέ.

Πάνω σε κάθε μπαλάκι μπήγουμε ελαφρά ένα φουντούκι.  

 Εμένα μου βγήκαν 40 κομμάτια. Θα υπολογίσετε ανάλογα τα παραπάνω φουντούκια που θα έχετε.

 Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15' στη μεσαία θέση.

 Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...