Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Ανάμεικτο χοιρινό και μοσχάρι στη γάστρα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σε περίπτωση που σας περίσσεψαν κομμάτια κρέατος από διαφορετικά είδη, όπως χοιρινό και μοσχάρι, που από μόνα τους δεν επαρκούν για ένα μαγείρεμα υπάρχει μια λύση, να τα βάλετε μαζί στη γάστρα και να γίνουν ένα νοστιμότατο Κυριακάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια.  




Υλικά: 


κομμάτια μοσχαριού 

κομμάτια χοιρινού 

1 κ. πατάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

2 σκ. σκόρδο 

5 - 6 μανιτάρια 

250 γρ. ντοματάκια ή 1 μεγάλη ντομάτα σε κομμάτια 

περίπου 1/2 φλ. λάδι 

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι 

θυμάρι 

1 φλ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι σε νιφάδες 


Εκτέλεση:  


 Βάζουμε το κρέας στη γάστρα κομμένο σε μικρές μερίδες. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετούλες.

 Ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια ή τη ντομάτα κομμένη σε φέτες και τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα.

 Κόβουμε και βάζουμε και τις πατάτες .

 Τα ανακατεύουμε λίγο να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Ανακατεύουμε το λάδι με τη μουστάρδα.

 Περιχύνουμε το φαγητό με τη μουστάρδα και πασπαλίζουμε λίγο θυμάρι.

 Από πάνω καλύπτουμε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι σε νιφάδες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 3 ώρες.  



Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κομμάτια κατσικίσιου ή αρνίσιου κρέατος μαζί.



4 σχόλια:

  1. Τελειο φαγακι. Γεια στα χεράκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Δέσποινα, να είσαι καλά. Σου εύχομαι μια χαρούμενη και όμορφη νέα εβδομάδα και καλό ξημέρωμα. Φιλιά.

      Διαγραφή
  2. Όταν θα μας κάνεις το τραπέζι..., αυτή τη συνταγή θα σου ζητήσω.
    Η καλύτερη σου!
    Να 'σαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρίστως να σας κάνω το τραπέζι και να έχω και πολλά καλούδια και αυτό το φαγητό.
      Σ' ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...