Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Τηγανητές πατάτες σαν τις wedges

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμες τηγανητές πατατούλες που θα ξετρελάνουν την οικογένεια. Προσέξτε μήπως σας τις ζητάνε κάθε μέρα. 




Υλικά: 


3 - 4 μεγάλες πατάτες 

1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη 

λάδι για τηγάνισμα 

πάπρικα 

αλάτι 


Εκτέλεση: 


 Πλένουμε πολύ καλά τη φλούδα της κάθε πατάτας και βγάζουμε τυχόν μαύρα χαλασμένα σημεία. Τις κόβουμε σε ροδέλες κάπως χοντρές και μετά σε χοντρά μπαστουνάκια, πιο χοντρά από αυτά που κόβουμε συνήθως όταν τις τηγανίζουμε.

 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τις πατάτες μαζί με το ζωμό σε σκόνη να βράσουν για 5' - 7' όχι περισσότερο γιατί θα λιώσουν. Αν οι πατάτες που θα βράσετε είναι περισσότερες από μισή κατσαρόλα τότε βάλτε περισσότερο ζωμό.

 Τις στραγγίζουμε για λίγη ώρα να μην έχουν νερά όταν τις τηγανίσουμε.

 Σε κατσαρόλα ή φριτέζα με πολύ λάδι τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν αρκετά.

 Τις βγάζουμε σε μια σουπιέρα.

 Τις πασπαλίζουμε αμέσως με αρκετή πάπρικα ανακατεύοντάς τις να πάει παντού. 


2 σχόλια:

  1. Θα τις φτιάξω σύντομα! Δείχνουν πεντανόστιμες! :·)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μίνα μου.

      Να σε συγχαρώ για το πολύ όμορφο ημερολόγιό σου. Πρόσφατα διάβαζα τη συγκινητική ιστορία του κυρ-Γιάννη στην "κατάθεση ψυχής" που μου άρεσε πολύ.
      Καλό βράδυ σου εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...