Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Μπουτάκια κοτόπουλου με κους κους

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πεντανόστιμο φαγητό που θα αρέσει σε όλους. Το κους κους δίνει απίθανη και γλυκιά γεύση και το κάνει ξεχωριστό.


  


Υλικά: 


3 μπουτάκια κοτόπουλου ολόκληρα (μαζί με το πίσω μέρος τους) ή μπορείτε να βάλετε και οποιοδήποτε κομμάτι σας αρέσει

1,5 - 2 φλ. κους κους (όχι το ζυμαρικό αλλά αυτό που περιέχει σιτάρι, αυγό κλπ)

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 - 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 

1 φλ. σάλτσα 

μείγμα μπαχαρικών ειδικό για κοτόπουλο 

λίγο δυόσμο ξερό 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Στο λάδι (να καλύπτει καλά τον πάτο της κατσαρόλας) τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.  

 Βάζουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα κι από τις δύο μεριές. 

 Ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών κι από τις δύο πλευρές, καθώς επίσης αλάτι και πιπέρι.

 Βάζουμε τη σάλτσα και αρκετό νερό να φτάσει μέχρι τη μέση του κρέατος. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου μία ώρα.

Όταν γίνει το κοτόπουλο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη σάλτσα του στο ταψί. Ρίχνουμε σ' αυτή το κους κους και το αφήνουμε στον πάγκο όση ώρα χρειάζεται για να απορροφήσει τη σάλτσα και να φουσκώσει. 

 Βάζουμε και το δυόσμο και το αφήνουμε να φουσκώσει.

 Όταν φουσκώσει τοποθετούμε και το κοτόπουλο στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο. 

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15' περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του κρέατος και να χυλώσει το κους κους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...