Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Μύδια τηγανισμένα σε χυλό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμα και τραγανά μύδια που μπορούν να σερβιριστούν σαν μεζεδάκι με ούζο ή ρακί ή σαν κύριο πιάτο μαζί με κάποια συνοδεία. Γίνονται πανεύκολα και τρώγονται ακόμα πιο εύκολα.




Υλικά: 


200 - 300 γρ. μύδια καθαρισμένα (ψίχα) [η ποσότητα είναι για μεζεδάκι αν θέλετε για κύριο φαγητό πρέπει να την αυξήσετε από 500 γρ. - 1κ.]

1 φλ. αλεύρι 

1 κ.γ. κορνφλάουρ 

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 

ξύσμα 1/2 λεμονιού 

1/2 κουτάκι μπύρα 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση: 


 Μετά από το καλό καθάρισμα και πλύσιμο που κάνουμε τα αλατοπιπερώνουμε. 

 Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το κορνφλάουρ και τα ανακατεύουμε λίγο.

 Πασπαλίζουμε με το τριμμένο σκόρδο.

Κόβουμε και ρίχνουμε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. 

 Προσθέτουμε και τη μπύρα λίγη λίγη κι ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας χυλός.

 Στη συνέχεια πρώτα αλευρώνουμε τα μύδια.

 Τα βουτάμε στο χυλό να καλυφθούν καλά.

 Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αρκετό λάδι να κάψει. Προσωπικά έβαλα μισό μισό ελαιόλαδο και σπορέλαιο για να γίνουν και λίγο τραγανά. Τα ρίχνουμε ένα ένα μέσα σε μικρές αποστάσεις.

 Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος και μόλις πάρουν χρώμα μπορούμε με ένα κουτάλι να ξεκολλήσουμε όσα έχουν κολλήσει μεταξύ τους.

 Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περίσσεια λάδια.


Βάλτε τώρα κι ένα ουζάκι ή μια ρακή και στην υγειά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...