Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Κοτόπουλο στο φούρνο με τραχανά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πόσες γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τον τραχανά κι εξακολουθούν να μεγαλώνουν με αυτόν!! Το Κυριακάτικο κοκκινιστό κοτόπουλο θα χορέψει σε ρυθμό παραδοσιακό και θα μπει στο φούρνο με τραχανά.




Υλικά: 


1 κοτόπουλο 

1 1/2 φλ. τραχανά 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα  


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για λίγο. 

Βάζουμε και το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες να τσιγαριστεί. 

 Μόλις αλλάξει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί.

 Προσθέτουμε τη σάλτσα.

 Βάζουμε αρκετό νερό για να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Αρωματίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για μία ώρα να σιγοβράσει.

 Όταν γίνει το κρέας βάζουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τον τραχανά. 

 Τον αφήνουμε για 10' να ρουφήξει ζουμί.

 Μετά βάζουμε μέσα τις μερίδες του κοτόπουλου και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Ανακατεύουμε λίγο τον τραχανά.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20' - 30' μέχρι ο τραχανάς να πιει το ζουμί και να ροδίσει το κοτόπουλο.


6 σχόλια:

  1. Κ έχω τόσο πολύ τραχανά!!!
    Δεν το είχα σκεφτεί όμως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα αν μου λείψει θα ξέρω πού να ζητήσω δανεικό εε;
      Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, να έχεις ένα όμορφο και γαλήνιο βράδυ και τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  2. Όμορφη μέρα!
    Όμορφη ελληνική και χωριάτικη συνταγή...!!!
    Να 'σαι πάντα καλά με τις ωραίες σου συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε με το όμορφό σου μπλογκ. Να είσαι κι εσύ καλά για τα καλά σου σχόλια. Σου εύχομαι καλό κι όμορφο ξημέρωμα.

      Διαγραφή
  3. Τέλεια συνταγή! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα! Έχουμε βάλει και έναν παραδοσιακό φούρνο στην βεράντα μας! Θα το ψήσω εκεί! Γιατί ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος κάνει τρομερό ψήσιμο! https://amberq.gr/el/products/ovens/paradosiakos-foyrnos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Αλκμήνη. Είσαι πολύ τυχερή που έχεις ξυλόφουρνο, συμφωνώ ότι είναι ασύγκριτο το ψήσιμο σ' αυτόν.
      Καλά μαγειρέματα σου εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...