Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Συκώτι μοσχαρίσιο στο γκριλ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο μεζεδάκι για το κρασί σας και την παρέα σας. 




Υλικά: 


περίπου 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο 

2 κ.γ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη 

λάδι 

ρίγανη 

λεμόνι 


Εκτέλεση:


Κόβουμε το συκώτι σε φέτες και το βάζουμε στο ταψί. Του ρίχνουμε λάδι. 

 Πασπαλίζουμε στην κάθε φέτα λίγη σκόνη ζωμού. Αλάτι δε βάζουμε γιατί περιέχεται μέσα στη σκόνη του ζωμού.

 Προθερμαίνουμε το γκριλ και τα ψήνουμε για περίπου 20' αν τα θέλετε κανονικά ψημένα. Αυτό είναι λίγο υποκειμενικό επειδή κάποιος μπορεί να τα προτιμά ελάχιστα ή μέτρια ψημένα ώστε να υπάρχει έστω λίγο αίμα. Σ' αυτή την περίπτωση προσαρμόστε το ψήσιμο στη διάθεση και τη γεύση σας.

 Μόλις τα βγάλουμε στο πιάτο τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Τέλος, βάζουμε αρκετό φρέσκο χυμό λεμονιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...