Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η καρδιά σου σοκολατένια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θέλει οπωσδήποτε κάτι γλυκό κι επειδή οι περισσότεροι την έχουν συνδυάσει με τη γεύση της σοκολάτας θα φτιάξουμε σήμερα κάτι εύκολο, νόστιμο και με πολύ σοκολάτα. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους κι αν δεν έχετε βρει το ταίρι σας φέτος να είναι η χρονιά που θα το βρείτε.




Υλικά: 


1 φλ. νερό 

1/2 φλ. μαργαρίνη 

1 πρέζα αλάτι 

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

4 αυγά 


Για την κρέμα: 

200 γρ. κρέμα γάλακτος 

100 γρ. κουβερτούρα 

1/2 φλ. ζάχαρη 

2 κ.σ. αλεύρι 

λίγη βανίλια 


Από πάνω 100 γρ. λευκή κουβερτούρα 


Εκτέλεση: 


Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη για σου. 

Εγώ μόλις την έφτιαξα τη μοίρασα σε δύο τμήματα για γλυκιά και αρμυρή καρδιά. Εσείς αν θέλετε φτιάξτε είτε δύο κάπως μεγάλες γλυκές καρδιές ή φυλάξτε τη μισή στο ψυγείο για την επόμενη φορά. 

 Κάνουμε το περίγραμμα μιας καρδιάς σε ταψί με λαδόκολλα με τη βοήθεια ενός κορνέ.

Τη γεμίζουμε και στο κέντρο.

Στο περίγραμμα προσθέτουμε άλλες δύο σειρές για να αποκτήσει ύψος και να χωράει στο εσωτερικό της την κρέμα.

Στην οικογένειά μου είμαστε 4 μέλη (έχω δύο παιδιά) κι επειδή ο έρωτας με το σύζυγο έφερε αυτούς τους δύο καρπούς έφτιαξα τέσσερις καρδούλες. 

Τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40'. 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί αφού πρώτα κρατήσουμε λίγη σε ένα φλιτζάνι και ρίχνουμε τη σκούρα σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε με το μάτι λίγη βανίλια ή ζάχαρη βανίλιας.

Στο φλιτζάνι με την κρύα κρέμα γάλακτος που κρατήσαμε ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Το βάζουμε μέσα στην κρέμα με τη σοκολάτα.

Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Μετά την αφήνουμε να κρυώσει για λίγη ώρα.

Γεμίζουμε μ' αυτή τις καρδιές.


Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει γιατί όταν είναι πολύ ρευστή δε θα κάνει το σχήμα που θέλουμε.

Προσπαθούμε να κάνουμε μια καρδιά στο κέντρο της κρέμας με τη λευκή σοκολάτα κάνοντας ένα V με το κουτάλι. Συγκεκριμένα αν βάλετε μισό κουταλάκι αριστερά και μισό κουταλάκι δεξιά με την άσπρη σοκολάτα έτσι που να ενώνονται οι κουταλιές στο κάτω μέρος τους θα μοιάζει αρκετά με καρδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...