Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Αλάδωτη γαριδομακαρονάδα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σ' αυτή τη συνταγή δε θα σας λείψει καθόλου το λάδι, έχει από μόνη της αρκετή νοστιμιά.




Υλικά: 


200 - 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μέτριες σε μέγεθος

1 μεγάλη ντομάτα 

1 κ.σ. ταχίνι 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


2/3 του πακέτου μακαρόνια


Εκτέλεση:


 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο ταχίνι.

 Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις γυρίζουμε κι αυτές για λίγο.

 Κόβουμε σε φέτες τη ντομάτα και τη βάζουμε κι αυτή στην κατσαρόλα.

 Ρίχνουμε τη σάλτσα.

 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι μαζί με νερό.

Ρίχνουμε και κανέλα κι αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 5'.  

Στη σάλτσα αυτή μαζί με τις γαρίδες ρίχνουμε και τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 10'. Ελέγχουμε αν φτάνει το νερό ή αν πρέπει να βάλουμε κι άλλο λίγο, τόσο ώστε στο τέλος να μείνει μόνο η σάλτσα.

Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλάτι ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...