Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γεμιστό ψαρονέφρι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αρχοντικό και πλούσιο πιάτο με το ψαρονέφρι να κλείνει μέσα του νόστιμα μυστικά.








Υλικά: 


1 μεγάλο ψαρονέφρι 

100 γρ. φέτα σε τρίμματα 

ένα κομμάτι φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες 

2 κ.γ. μουστάρδα 

4 φέτες σαλαμάκι λεπτοκομμένο 

1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

2 σκ. σκόρδο σε φετούλες 

1/2 ντομάτα σε φέτες 

1/2 πιπεριά πράσινη σε χοντρές λωρίδες 

λάδι 

λίγο κρασί 

μείγμα μπαχαρικών για ψητά 

αλάτι


Εκτέλεση:




Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά το ψαρονέφρι ώστε να πλατύνει και να λεπτύνει. Το βάζουμε στη λαδόκολλα και μέσα στο ταψί.

 Πάνω του βάζουμε τη φέτα, τις φέτες κρεμμυδιών, το σκόρδο, τη μοτσαρέλα, απλώνουμε σε διάφορα σημεία τη μουστάρδα, βάζουμε τις φέτες σαλαμιού κομμένες στη μέση.....

τη ντομάτα κομμένη σε χοντρές ροδέλες και την πιπεριά κομμένη σε χοντρές λωρίδες. Ρίχνουμε από πάνω λίγο κρασί και λάδι. 

Τυλίγουμε με βαμβακερό σπάγκο το ψαρονέφρι σφίγγοντάς το να ενωθεί όσο γίνεται.  

 Μόλις το δέσουμε ρίχνουμε αλάτι και μείγμα μπαχαρικών απ' έξω.











  


 Κλείνουμε καλά το κρέας στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή με άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας σας. 

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Σπέσιαλ σαλάτα με βαλεριάνα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια σαλάτα πλούσια τόσο σε όγκο λόγω των πολλών υλικών, αλλά και σε γεύση και σε βιταμίνες και σε χρώμα. 


Υλικά: 

 

λάχανο ψιλοκομμένο 

βαλεριάνα (είναι τα πράσινα φύλλα της εικόνας)

καρότο τριμμένο 

πιπεριά σε λωρίδες 

αβοκάντο σε κυβάκια 

μήλο τριμμένο 

λάδι 

αλάτι 

λεμόνι 

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε με λάδι λεμόνι και αλάτι. Αν θέλετε ακόμη περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο λαδολέμονο λίγη μουστάρδα και στη σαλάτα καρύδια σπασμένα.






Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πίτσα του λεπτού

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πόσο μεγάλη ευκολία κι εξυπηρέτηση δίνουν κάποια υλικά όταν υπάρχουν έτοιμα!! Στην περίπτωση αυτή και ειδικά όταν ο χρόνος είναι χρήμα προτιμάμε να βγούμε από τον μεγάλο κόπο. Πόσο μάλλον όταν έρχεται κάποιος απρόσκλητος επισκέπτης ξαφνικά και δεν ξέρουμε με τι μεζεδάκι να του προσφέρουμε μια μπύρα.



Υλικά: 

 

πίτες για σουβλάκι σε μεγάλο μέγεθος 

τυρί γκούντα τριμμένο

μοτσαρέλα 

αλλαντικά της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα λεπτοκομμένο σαλάμι και γαλοπούλα βραστή) 


Για τη σάλτσα:

1/2 φλ σάλτσα σε χάρτινο κουτί

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 

λίγη ζάχαρη

 κανέλα 


 

Εκτέλεση:


 Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας. Βάζουμε τις πίτες στο ταψί, τις αλείφουμε με τη σάλτσα, ρίχνουμε από πάνω το γκούντα, βάζουμε τα αλλαντικά και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7' - 8' μέχρι να λιώσει το τυρί.

Τόσο γρήγορα και απλά έχουμε μια ατομική πίτσα.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κρακεράκια με φύλλο κρούστας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πρόκειται για ένα τραγανό και πανεύκολο σνακ που μπορεί να αντικαταστήσει τα κράκερς. Είναι πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα για ένα παιδικό ή και για μεγάλους πάρτι.



Υλικά: 

 

φύλλο κρούστας 

τριμμένη παρμεζάνα 

λάδι για άλειμμα 

σουσάμι 

 

Εκτέλεση:



 Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε φαρδιές μακρόστενες λωρίδες.

 Τις αλείφουμε με λάδι.













Βάζουμε μια ποσότητα τυριού μόνο στο ήμισυ του φύλλου.

 

 


 Το διπλώνουμε στη μέση να καλύψουμε το τυρί, ξαναλαδώνουμε, ρίχνουμε τυρί πάλι στη μισή επιφάνεια και ξαναδιπλώνουμε, να σχηματιστεί ένα τετράγωνο κομμάτι.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τα βάζουμε στο ταψί, λαδώνουμε την τελευταία επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20' ή μέχρι αν ροδίσει η επιφάνεια.


Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ντοματούλες πασχαλίτσες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Με τα πιο απλά και καθημερινά υλικά της κουζίνας μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο ευφάνταστα ορεκτικά και πιάτα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σε ένα παιδικό πάρτι ή άλλου είδους συγκέντρωση.



Υλικά: 


φέτες ψωμιού από μπαγκέτα 

φέτες μοτσαρέλας 

ντοματάκια τσέρι 

μαύρες ελιές 

φυλλαράκια πράσινα (από μαϊντανό, βαλεριάνα, ρόκα, δυόσμο ή οποιοδήποτε άλλο μικρό φύλλο που να τρώγεται και να είναι κάπως ίσιο για να στηρίζεται το ντοματάκι) 


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε τις ελιές σταυρωτά σε 4 κομμάτια. 

Κόβουμε φέτες τη μπαγκέτα και βάζουμε πάνω σε κάθε μία από μια φέτα μοτσαρέλας. 

 Πάνω στη μοτσαρέλα βάζουμε από ένα πράσινο φύλλο. Εγώ έβαλα σγουρό μαϊντανό που έτυχε να έχω.

 Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση κι ακουμπάμε την κομμένη πλευρά στο πράσινο φύλλο.

Βάζουμε ένα κομμάτι ελιάς κολλητά στο ντοματάκι στο σημείο που αρχικά ήταν το κοτσάνι ώστε να σχηματιστεί το κεφάλι της πασχαλίτσας.  

Από ένα κομματάκι ελιάς κόβουμε με το μαχαίρι τριμματάκια μικρά. 


  Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας (ή και δύο μαζί) τοποθετούμε πάνω σε κάθε ντοματάκι από 5 περίπου τριμματάκια ελιάς για να σχηματίσουμε τις βούλες που έχει στην πλάτη της.









 Οι πασχαλίτσες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.


Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πράσα με πατάτες στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εύκολο φαγητό και ευκολότερο να το φάνε όσοι δε συμπαθούν πολύ τα πράσα. Σαν λαχανικό όταν μαγειρεύονται έχουν την ιδιότητα να γλυκίζουν ελαφρά. Επίσης, έχουν παραπλήσια γεύση και χρήση όπως τα ξερά κρεμμύδια, γι' αυτό και δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε μέσα στο ταψί.




Υλικά: 


3 - 4 πράσα μόνο το άσπρο μέρος τους 

1 κ. πατάτες 

2 καρότα 

λάδι 

1/2 κ.γ. μουστάρδα 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο θυμάρι 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε τα πράσα σε χοντρά κομμάτια τα οποία μετά τα χωρίζουμε στη μέση. 

Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τα καρότα που τα κόβουμε σε ροδέλες λοξές. 

Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες. 

 Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε λάδι, λεμόνι και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ του φραπέ.

 Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ρίχνουμε το ανάλογο νερό, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο βγάζουμε τη λαδόκολλα το σβήνουμε και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο για λίγα λεπτά ακόμα.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τοστ με τονοσαλάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σας έχω μια ιδέα για ένα τοστάκι που μπορείτε είτε να το φάτε σαν κολατσιό ή να το προσφέρετε σαν ορεκτικό σε ένα παιδικό πάρτι ή ακόμη και σε μια συγκέντρωση απλή με τις φίλες σας όταν τις καλείτε για καφέ.




Υλικά: 


ψωμί του τοστ 

τόνο σε νερό 

λίγο κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

μαγιονέζα 


Εκτέλεση:


 Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον τόνο στραγγισμένο πολύ καλά, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τη μαγιονέζα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Ψήνουμε το ψωμί του τοστ το κόβουμε σε τρίγωνο και το αλείφουμε με το μείγμα.













Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι άλλες γεύσεις στο τοστ αυτό μπορείτε να ανακατέψετε και λίγη μουστάρδα μαζί με τη μαγιονέζα. 


Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με άνηθο ή να βάλετε κι απ' τα δύο.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Φιλέτο πανγκάσιους με ντομάτα και πιπεριά στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ζουμερό, πολύχρωμο πιάτο με ένα ψάρι που είναι αρκετά οικονομικό και κυρίως πολύ νόστιμο. 




Υλικά: 


4 φιλέτα ψαριού πανγκάσιους 

250 γρ. ντοματάκια μίνι 

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά 

1 κρεμμύδι ξερό 

2 σκ. σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό 

1 φύλλο δάφνης 

1 ποτηράκι κρασί 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1 λεμόνι σε φέτες 

πατάτες για συνοδεία 

λαδολέμονο για τις πατάτες


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα ντοματάκια στα τέσσερα, το κρεμμύδι σε φέτες, το σκόρδο σε φετούλες, τα βάζουμε σε ταψί μαζί με το φύλλο δάφνης.

Συνεχίζουμε κόβοντας την πιπεριά σε λωρίδες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Πάνω στα λαχανικά ακουμπάμε το ψάρι. Ρίχνουμε λάδι.... 

κρασί.... 

και αλατοπίπερο. 

 Πάνω στα ψάρια ακουμπάμε τρεις- τέσσερις φέτες λεμονιού....

και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα για 30' και ξεσκεπάζουμε για να συνεχίσουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το ψάρι.

Μετά το σχολαστικό πλύσιμο και καθάρισμα της κάθε πατάτας τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο δίπλα στο ταψί με το ψάρι για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να τρυπιούνται χωρίς δυσκολία από το πιρούνι. 

 Μόλις κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε και σερβίρουμε.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Φτιάχνουμε λαδολέμονο στο μπλέντερ ανακατεύοντας λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και ρίγανη και τις περιχύνουμε.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...