Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ντοματούλες πασχαλίτσες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Με τα πιο απλά και καθημερινά υλικά της κουζίνας μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο ευφάνταστα ορεκτικά και πιάτα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σε ένα παιδικό πάρτι ή άλλου είδους συγκέντρωση.



Υλικά: 


φέτες ψωμιού από μπαγκέτα 

φέτες μοτσαρέλας 

ντοματάκια τσέρι 

μαύρες ελιές 

φυλλαράκια πράσινα (από μαϊντανό, βαλεριάνα, ρόκα, δυόσμο ή οποιοδήποτε άλλο μικρό φύλλο που να τρώγεται και να είναι κάπως ίσιο για να στηρίζεται το ντοματάκι) 


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε τις ελιές σταυρωτά σε 4 κομμάτια. 

Κόβουμε φέτες τη μπαγκέτα και βάζουμε πάνω σε κάθε μία από μια φέτα μοτσαρέλας. 

 Πάνω στη μοτσαρέλα βάζουμε από ένα πράσινο φύλλο. Εγώ έβαλα σγουρό μαϊντανό που έτυχε να έχω.

 Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση κι ακουμπάμε την κομμένη πλευρά στο πράσινο φύλλο.

Βάζουμε ένα κομμάτι ελιάς κολλητά στο ντοματάκι στο σημείο που αρχικά ήταν το κοτσάνι ώστε να σχηματιστεί το κεφάλι της πασχαλίτσας.  

Από ένα κομματάκι ελιάς κόβουμε με το μαχαίρι τριμματάκια μικρά. 


  Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας (ή και δύο μαζί) τοποθετούμε πάνω σε κάθε ντοματάκι από 5 περίπου τριμματάκια ελιάς για να σχηματίσουμε τις βούλες που έχει στην πλάτη της.









 Οι πασχαλίτσες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...