Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Φιλέτο πανγκάσιους με ντομάτα και πιπεριά στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ζουμερό, πολύχρωμο πιάτο με ένα ψάρι που είναι αρκετά οικονομικό και κυρίως πολύ νόστιμο. 




Υλικά: 


4 φιλέτα ψαριού πανγκάσιους 

250 γρ. ντοματάκια μίνι 

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά 

1 κρεμμύδι ξερό 

2 σκ. σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό 

1 φύλλο δάφνης 

1 ποτηράκι κρασί 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1 λεμόνι σε φέτες 

πατάτες για συνοδεία 

λαδολέμονο για τις πατάτες


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα ντοματάκια στα τέσσερα, το κρεμμύδι σε φέτες, το σκόρδο σε φετούλες, τα βάζουμε σε ταψί μαζί με το φύλλο δάφνης.

Συνεχίζουμε κόβοντας την πιπεριά σε λωρίδες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Πάνω στα λαχανικά ακουμπάμε το ψάρι. Ρίχνουμε λάδι.... 

κρασί.... 

και αλατοπίπερο. 

 Πάνω στα ψάρια ακουμπάμε τρεις- τέσσερις φέτες λεμονιού....

και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα για 30' και ξεσκεπάζουμε για να συνεχίσουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το ψάρι.

Μετά το σχολαστικό πλύσιμο και καθάρισμα της κάθε πατάτας τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο δίπλα στο ταψί με το ψάρι για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να τρυπιούνται χωρίς δυσκολία από το πιρούνι. 

 Μόλις κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε και σερβίρουμε.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Φτιάχνουμε λαδολέμονο στο μπλέντερ ανακατεύοντας λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και ρίγανη και τις περιχύνουμε.





2 σχόλια:

  1. απο οτι εχω διαβασει-δει στο διαδυκτιο,το συγκεκριμενο ψαρι,ειναι απο τα ποιο βρωμικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, μη μου πεις!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εμείς το τρώμε αρκετά συχνά καθώς το βρίσκουμε πολύ νόστιμο και χωρίς κόκαλα. Σ' ευχαριστώ που μου το έγραψες. Καλό βράδυ να έχεις.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...