Τετάρτη 6 Μαΐου 2015
Τρίτη 5 Μαΐου 2015
Τυρί φέτα τηγανητή
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πιστεύετε ότι το τυρί φέτα δεν τηγανίζεται επειδή λιώνει; Αν έτσι νομίζατε τότε ήρθε η ώρα να διαπιστώσετε το αντίθετο, να το φτιάξετε και ένα έχετε ένα σούπερ ορεκτικό, απλό σχεδόν χωρίς υλικά, εύκολο και γρήγορο.
Υλικά:
1 κομμάτι σκληρή φέτα 100 γρ.
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Αλευρώνουμε τη φέτα πολύ καλά από τις δύο πλευρές κι από τα πλαϊνά.
Την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι περιμένοντας να τηγανιστεί εντελώς από τη μία πλευρά και μετά τη γυρίζουμε από την άλλη. Θα το καταλάβουμε κοιτώντας τις άκρες που ακουμπάνε στο τηγάνι. Μόλις γίνουν σκούρες είναι η ώρα να τη γυρίσουμε.
Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες λεμονιού στο σερβίρισμα.
Δευτέρα 4 Μαΐου 2015
Παντζαροσαλάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τι να πω γι' αυτή τη σαλάτα; Ότι είναι νόστιμη, ότι έχει πολλές βιταμίνες, ότι είναι δροσερή. Όλα αυτά μαζί σε μία σαλάτα - ορεκτικό.
Υλικά:
βρασμένους βολβούς παντζαριών
1/2 φλ. καρύδια ψίχα
2 - 3 κ.σ. γιαούρτι
1 σκ. σκόρδο στραγγιστό
ξύδι μπαλσάμικο
λάδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε με το πιρούνι τα βρασμένα και καθαρισμένα παντζάρια. Μπορείτε όμως και να τα τρίψετε στον τρίφτη.
Περνάμε από το μούλτι τα καρύδια και τα ψιλοτρίβουμε. Τα προσθέτουμε στα παντζάρια.
Βάζουμε αλάτι.
Περνάμε στην πρέσα μία σκελίδα σκόρδο και τη βάζουμε κι αυτή.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, λάδι και μπαλσάμικο ξύδι. Αρχικά το χρώμα του θα είναι προς το μπεζ καφέ.
Το ανακατεύουμε στα παντζάρια.
Το αποτέλεσμα θα είναι να γίνει ένα ροζ μείγμα.
Κυριακή 3 Μαΐου 2015
Κοτόπουλο πανέ με μανιτάρια και σως με κρέμα γάλακτος
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πολύ εύκολο, γρήγορο και εύγευστο φαγητό που ταιριάζει στο Κυριακάτικο τραπέζι σας.
Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα:
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. μυζήθρα ή άλλο τυρί για μακαρόνια τριμμένο
1 αυγό
περίπου 1/2 φλ. γάλα
Για τη σως:
400 γρ. μανιτάρια
λάδι
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 γεμάτη κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη ή 1/2 κύβο
αλάτι
Για συνοδεία
πατάτες τηγανητές ή ρύζι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα να γίνουν ένα μείγμα.
Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τριμμένο τυρί.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Το βουτάμε κι από τις δύο πλευρές πρώτα στο μείγμα της φρυγανιάς.
Μετά στο μείγμα του αυγού.
Και μετά ξανά στη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και δεν το γυρνάμε αν δεν πάρει καλό χρώμα από τη μία πλευρά. Γιατί όσο το γυρνάμε πολλές φορές τόσο θα χάνει την κρούστα του παναρίσματος.
Έτοιμα τα κομμάτια.
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια στο λάδι γυρνώντας τα.
Ρίχνουμε αλάτι.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα.
Όταν τα μανιτάρια πάρουν καλό χρώμα τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε από πάνω τη σκόνη ζωμού.
Ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. Τότε κατεβάζουμε από το μάτι.
Βάζουμε στο πιάτο το κοτόπουλο, τη συνοδεία της αρεσκείας μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα μανιτάρια.
Σάββατο 2 Μαΐου 2015
Σπιτική κρέμα βανίλια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια απλή σπιτική κρέμα με την ίδια γεύση που έχουν αυτές του εμπορίου στα γνωστά φακελάκια, και που μπορεί να γίνει βάση για διάφορα γλυκά ή βάση για ένα γλυκό απόγευμα ή πρωινό για όλη την οικογένεια κι όχι μόνο για τα παιδιά.
Υλικά:
γάλα (1 ποτήρι για κάθε μπολ σερβιρίσματος)
1 1/2 κ.σ. κορνφλάουρ (για κάθε ποτήρι γάλακτος)
2 κ.σ. ζάχαρη (για κάθε ποτήρι γάλακτος)
λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και πριν ζεσταθεί ανακατεύουμε το κορνφλάουρ να λιώσει εντελώς.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Βάζουμε και τη βανίλια. Δε σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει εντελώς η κρέμα και να αρχίσει να κάνει λακκούβες κοχλασμού. Τότε τη βγάζουμε από το μάτι.
Αν θέλετε μόλις κρυώσει ελαφρά μπορείτε να τη στολίσετε με φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή να την αφήσετε σκέτη. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αυτή η κρέμα με την προσθήκη βουτύρου μπορεί να γίνει βάση για διάφορα γλυκά όπως τούρτες, κρέπες κι ότι άλλο θελήσετε.
Παρασκευή 1 Μαΐου 2015
Μπολ φτιαγμένο από τυρί
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα μπολ διαφορετικό από τ' άλλα. Όσες εξάδες και να έχετε απ' αυτό πάντα θα θέλετε κι άλλες, γιατί είναι φτιαγμένο από παρμεζάνα. Ιδέες για να το γεμίσετε σίγουρα θα βρείτε αρκετές. Μερικές απ' αυτές είναι σαλάτα, κρουτόν, κυβάκια τυριού, τυροκροκέτες, πατατοκροκέτες, κυβάκια αλλαντικών κι ό,τι άλλο θέλει η φαντασία σας.
Υλικά:
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
για ένα μέτριο μπολ στο μέγεθος ενός πιάτου που συνήθως τρώμε τα δημητριακά. Αν θέλετε να φτιάξετε αρκετά μεγαλύτερο τότε αυξήστε την ποσότητα του τυριού.
Εκτέλεση:
Βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι ή λαμαρίνα. Την απλώνουμε στρωτά. Μετράμε από πάνω τη διάμετρο με το μπολ που περίπου θέλουμε να έχει το τελικό μέγεθος, ώστε να μην είναι η παρμεζάνα πολύ μεγαλύτερη από το μπολ, εκτός αν θέλετε να κάνετε κάποιο σχέδιο στις άκρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί το τυρί να γίνει μία μάζα και να αλλάξει χρώμα.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το γυρνάμε προσεκτικά στο ανάποδο μπολ και βγάζουμε τη λαδόκολλα. Επειδή θα είναι μία μάζα θα βγαίνει σαν να είναι αυτοκόλλητο.
Όσο είναι ζεστό μπορούμε να τσιμπήσουμε 4 - 5 σημεία για να γίνουν κάποιες πτυχές για σχέδιο. Το αφήνουμε πάνω στο αναποδογυρισμένο πιάτο λίγα λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Αν στέκεται όταν το βγάλετε από το πιάτο τότε είναι σίγουρα έτοιμο.
Αυτή είναι ανάποδη πλευρά του.
Εγώ το γέμισα με λίγη σαλάτα που είχα στο τραπέζι. Εσείς χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)