Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Γκοφρέτα σοκολάτας σπιτική

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα σας λέω....κρύψτε τη συνταγή από τα παιδιά γιατί θα σας τη ζητάνε συνέχεια. Εγώ σας διαβεβαιώνω ότι είναι πανεύκολη και η γλύκα ατελείωτη. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και μικρά γκοφρετάκια μπουκιές για να τα έχετε στο τραπέζι του σαλονιού σε ένα όμορφο δοχείο και να κερνάτε τους επισκέπτες.





Υλικά: 


Για 4 μεγάλες γκοφρέτες (πιο μεγάλες από του εμπορίου) 

1 φύλλο βάφλας για γκοφρέτες 

200 γρ. κουβερτούρα 

200 γρ. λευκή κουβερτούρα 


Εκτέλεση:


 Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα πρώτα 100 γρ. κουβερτούρας μαζί με τα 100 γρ. λευκής κουβερτούρας και τα ανακατεύουμε.

 Βάζουμε στο τραπέζι τη βάφλα με την πλευρά που έχει τα μεγαλύτερα τετράγωνα να τη βλέπουμε. Οι δύο πλευρές της δεν είναι όμοιες.

 Απλώνουμε το μείγμα των δύο κουβερτούρων στη βάφλα.

 Την απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα ώστε να γεμίσει όλα τα κενά που έχουν τα τετραγωνάκια της βάφλας.

 Αν θέλετε να την κόψετε στη μέση με ακρίβεια μετρήστε το μήκος και κόψτε τη στη μέση.

 Κόβουμε και το δεύτερο κομμάτι στα δύο ακριβώς στη μέση.

 Το επόμενο κομμάτι το κόβουμε πάλι στη μέση και πάει λέγοντας μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό μήκος και πλάτος.

Μπορούμε τώρα να ενώσουμε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο ώστε σε κάθε σοκοφρέτα να έχουμε 3 ή 4 στρώσεις βάφλας και από πάνω κι από κάτω να βλέπουμε την πλευρά της βάφλας με τα μικρότερα τετράγωνα. 

 Λιώνουμε και τα υπόλοιπα 100 και 100 γρ. από κάθε σοκολάτα. Αλείφουμε την πάνω επιφάνεια και τα πλαϊνά της κάθε μίας.


 Μόλις τελειώσουμε την πάνω πλευρά τις αφήνουμε σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν. Θα χρειαστούν 2 - 3 ώρες, εκτός αν τις βάλετε κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο που φυσάει λίγο. 

 Μόλις στεγνώσει καλά η πάνω πλευρά αλείφουμε και την κάτω κι αφήνουμε να στεγνώσει πάλι.

 Έτοιμες.....Υπ' όψιν εδώ σας παρουσιάζω τέσσερα κομμάτια.

Εδώ μόλις και μετά βίας με νύχια και με δόντια μπόρεσα να συγκρατήσω τρία για τη φωτογραφία. Λίγη ώρα αργότερα διέσωσα την πιατέλα.












Μικρές λεπτομέρειες: 


Τη σοκολάτα την έλιωσα σε δύο δόσεις για να μη στεγνώσει το περίσσεμα μέχρι να τελειώσω το πρώτο στάδιο της βάφλας.





6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου. Καλό απόγευμα σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο γλύκισμα και για τα μεγάλα παιδιά, δηλ. εμάς...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα φυσικά....μεγάλα παιδιά μεγάλη μερίδα χαχα. Σ' ευχαριστώ πολύ G&M.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι δίνουν τα ζαχαροπλαστεία αλλά θα πρέπει να το ρωτήσεις για σιγουριά. Εγώ το βρήκα από τούρκικο μαγαζί στη Γερμανία.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...