Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Σπιτική κρέμα βανίλια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  


Μια απλή σπιτική κρέμα με την ίδια γεύση που έχουν αυτές του εμπορίου στα γνωστά φακελάκια, και που μπορεί να γίνει βάση για διάφορα γλυκά ή βάση για ένα γλυκό απόγευμα ή πρωινό για όλη την οικογένεια κι όχι μόνο για τα παιδιά. 




Υλικά: 


γάλα (1 ποτήρι για κάθε μπολ σερβιρίσματος) 

1 1/2 κ.σ. κορνφλάουρ (για κάθε ποτήρι γάλακτος) 

2 κ.σ. ζάχαρη (για κάθε ποτήρι γάλακτος)

λίγη βανίλια 


Εκτέλεση: 

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και πριν ζεσταθεί ανακατεύουμε το κορνφλάουρ να λιώσει εντελώς.

 Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βάζουμε και τη βανίλια. Δε σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει εντελώς η κρέμα και να αρχίσει να κάνει λακκούβες κοχλασμού. Τότε τη βγάζουμε από το μάτι.


Αν θέλετε μόλις κρυώσει ελαφρά μπορείτε να τη στολίσετε με φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή να την αφήσετε σκέτη. Τρώγεται και ζεστή και κρύα. 












Μικρές λεπτομέρειες: 


Αυτή η κρέμα με την προσθήκη βουτύρου μπορεί να γίνει βάση για διάφορα γλυκά όπως τούρτες, κρέπες κι ότι άλλο θελήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...