Σπιτική κρέμα βανίλια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια απλή σπιτική κρέμα με την ίδια γεύση που έχουν αυτές του εμπορίου στα γνωστά φακελάκια, και που μπορεί να γίνει βάση για διάφορα γλυκά ή βάση για ένα γλυκό απόγευμα ή πρωινό για όλη την οικογένεια κι όχι μόνο για τα παιδιά.
Υλικά:
γάλα (1 ποτήρι για κάθε μπολ σερβιρίσματος)
1 1/2 κ.σ. κορνφλάουρ (για κάθε ποτήρι γάλακτος)
2 κ.σ. ζάχαρη (για κάθε ποτήρι γάλακτος)
λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και πριν ζεσταθεί ανακατεύουμε το κορνφλάουρ να λιώσει εντελώς.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Βάζουμε και τη βανίλια. Δε σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει εντελώς η κρέμα και να αρχίσει να κάνει λακκούβες κοχλασμού. Τότε τη βγάζουμε από το μάτι.
Αν θέλετε μόλις κρυώσει ελαφρά μπορείτε να τη στολίσετε με φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή να την αφήσετε σκέτη. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αυτή η κρέμα με την προσθήκη βουτύρου μπορεί να γίνει βάση για διάφορα γλυκά όπως τούρτες, κρέπες κι ότι άλλο θελήσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου