Πατάτες με κριθαράκι στην κατσαρόλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τόσο απλό φαγητό με απλά και οικονομικά υλικά. Κατάλληλο για τις μέρες την νηστείας αλλά και για τις καθημερινές μέρες της εβδομάδας εκτός Σαρακοστής.
Υλικά:
3/4 φλ. κριθαράκι
3 πατάτες μέτριες
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λάδι
1 καρότο σε ροδέλες
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι.
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες και τα καρότα. Τα γυρίζουμε λίγο μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν γεύση από το τσιγάρισμα.
Σβήνουμε με λίγο κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αρκετό νερό...
ρίχνουμε τη σάλτσα...
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν οι πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Τα τελευταία 20' ρίχνουμε το κριθαράκι και μόνο αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε κι άλλο νερό. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20' να γίνει.
Μόλις γίνει το κριθαράκι θα πρέπει η κατσαρόλα να μην έχει νερό.
Σερβίρεται σκέτο....
ή με τριμμένο τυρί.
έξυπνη πρόταση...!!! και καλόοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ G&M καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Διαγραφήδε θα το φανταζόμουν ποτέ μαζί με πατάτες!του παει και το κιμινο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία δοκιμή με το κύμινο θα μας πείσει. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο Cook. Ένα όμορφο βράδυ σου εύχομαι.
ΔιαγραφήTelio :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Ντορέλα, σου εύχομαι ένα όμορφο απόγευμα.
ΔιαγραφήΚαλό
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, καλή δύναμη σου εύχομαι.
Διαγραφή