Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πατάτες με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τόσο απλό φαγητό με απλά και οικονομικά υλικά. Κατάλληλο για τις μέρες την νηστείας αλλά και για τις καθημερινές μέρες της εβδομάδας εκτός Σαρακοστής.




Υλικά: 


3/4 φλ. κριθαράκι 

3 πατάτες μέτριες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λάδι 

1 καρότο σε ροδέλες 

1 ποτηράκι άσπρο κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση: 


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι. 

Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες και τα καρότα. Τα γυρίζουμε λίγο μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν γεύση από το τσιγάρισμα. 

Σβήνουμε με λίγο κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

 Προσθέτουμε αρκετό νερό...

ρίχνουμε τη σάλτσα... 

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν οι πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

 Τα τελευταία 20' ρίχνουμε το κριθαράκι και μόνο αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε κι άλλο νερό. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20' να γίνει.

Μόλις γίνει το κριθαράκι θα πρέπει η κατσαρόλα να μην έχει νερό.  

 Σερβίρεται σκέτο....

ή με τριμμένο τυρί.

8 σχόλια:

  1. έξυπνη πρόταση...!!! και καλόοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε θα το φανταζόμουν ποτέ μαζί με πατάτες!του παει και το κιμινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία δοκιμή με το κύμινο θα μας πείσει. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο Cook. Ένα όμορφο βράδυ σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ντορέλα, σου εύχομαι ένα όμορφο απόγευμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...