Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πράσινη σαλάτα με τόνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια σαλατούλα που είναι απλή, δροσερή και χορταστική σαν πλήρες γεύμα. 




Υλικά: 


λόλο ρόσο (ή απλό μαρούλι)

ρόκα 

φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 κονσέρβα τόνου σε νερό 

αλάτι 

λάδι 

λεμόνι 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε τον τόνο σε κομμάτια. Βάζουμε λάδι και λεμόνι και σερβίρουμε.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κόκκινες φακές με λαχανικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια σούπα με πολλά βιταμινούχα συστατικά και φακές διαφορετικές από τις συνηθισμένες. 




Υλικά: 


1 φλ. κόκκινες φακές 

1 πατάτα 

2 καρότα 

1 κόκκινη πιπεριά 

1 κρεμμύδι ξερό 

2 φρέσκα κρεμμυδάκια 

1 σκ. σκόρδο 

1 πρέζα μπούκοβο 

δυόσμο 

θυμάρι 

1 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 


2 - 3 φέτες ψωμί του τοστ για κρουτόν


Εκτέλεση:


 Στην κατσαρόλα με νερό βάζουμε σε κομματάκια την πατάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι το ξερό και το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, ενώ το άσπρο μέρος τους το κρατάμε.

 Προσθέτουμε και τις φακές και βράζουμε για περίπου 20'.











Μόλις βράσουν οι φακές θα αλλάξουν χρώμα και θα λιώσουν.

Κόβουμε το μείγμα της κατσαρόλας λίγο λίγο στο μούλτι. 

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και το σκόρδο. 

Ρίχνουμε και τη σάλτσα. 

 Προσθέτουμε το δυόσμο και το θυμάρι.

 Στη συνέχεια βάζουμε στις κομμένες φακές, αλάτι και πιπέρι.

 Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε μπούκοβο στην κατσαρόλα ή στο πιάτο σας.

 Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να πήξει.

Στο φούρνο ψήνουμε τα ψωμάκια του τοστ αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά τετράγωνα και τα σερβίρουμε μαζί με τη σούπα. 


Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Παγωτό τσίζκεϊκ φράουλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα πολύ εύκολο και γευστικό παγωτό τσίζκεϊκ για να γλυκάνετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.





Υλικά: 


200 γρ. τυρί κρέμα 

1 κ.σ. γάλα εβαπορέ 

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

200 ml κρέμα γάλακτος 

250 γρ. μαργαρίνη 

1 κ.σ. χυμό λεμονιού 

1 κ.γ. κανέλα 

2 πακ. μπισκότα πτιμπέρ 


Για την επιφάνεια του γλυκού: 

μαρμελάδα φράουλα ή άλλη γεύση 


Εκτέλεση:  


Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα λίγα λίγα στο μπλέντερ.

Βάζουμε τη σκόνη στον κάδο του μίξερ μαζί με την κανέλα.

Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε.

Τα χτυπάμε για λίγο να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

Το στρώνουμε σε μια φόρμα με τσέρκι που βγαίνει ή αλλιώς σε μια ταρτιέρα.

Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.

Βάζουμε την κρέμα τυριού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Λίγο αργότερα ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα.

Μετά βάζουμε το γιαούρτι.

Συνεχίζουμε με το εβαπορέ.

Και τέλος ενσωματώνουμε και το χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε αυτή την κρέμα στη βάση του μπισκότου.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η κρέμα.

Μόλις γίνει αυτό στρώνουμε απαλά στην επιφάνεια της κρέμας τη μαρμελάδα. 

Όταν την απλώσουμε όλη βγάζουμε το τσέρκι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Κατόπιν θα το φυλάξουμε και πάλι στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.

Και τώρα.....


Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ομελέτα με λουκάνικα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια χορταστική ομελέτα που άλλες φορές θα μπορούσε να γίνει το πρωινό σας γεύμα, άλλες φορές να σας δώσει λύση για κάτι πρόχειρο και γρήγορο κι άλλες φορές απλά να συμπληρώσει το μεσημεριανό φαγητό.





Υλικά: 


2 αυγά 

1 λουκάνικο 

1/2 φλ γάλα 

1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι


Εκτέλεση:


Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι, τα λουκάνικα και το κρεμμύδι να τηγανιστούν ελαφρά χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα. 

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. 

 Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε όσο γίνεται περισσότερο μέσα το αλεύρι.  

 Γυρίζουμε τα λουκάνικα κι από την άλλη πλευρά.

Κι αμέσως ρίχνουμε το μείγμα του αυγού μέσα. 

Το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά. 

Για να το γυρίσουμε χωρίς να διαλυθεί χρησιμοποιούμε τη βοήθεια ενός πιάτου. Βάζουμε εκεί την ομελέτα με την επιφάνεια που βλέπουμε στο τηγάνι να βρίσκεται από πάνω. 

Μετά σιγά σιγά και με προσοχή γυρίζουμε το πιάτο μέσα στο τηγάνι έτσι ώστε να βλέπουμε τώρα την ψημένη επιφάνεια κι από κάτω να βρίσκεται η άψητη.

 Την αφήνουμε λίγη ώρα ακόμη να ψηθεί κι από κάτω και τη βγάζουμε.


Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σπαράγγια λαδολέμονο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Απλή σαλάτα με σκέτα σπαράγγια σαν συμπλήρωμα σε όλα τα φαγητά.




Υλικά:


 1 μάτσο σπαράγγια

λάδι 

λεμόνι 

αλάτι 

ρίγανη 


Εκτέλεση: 


 Αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος από τη φλούδα των σπαραγγιών στο κοτσάνι μέχρι το σημείο που θα καταλάβουμε ότι είναι πιο μαλακά. Κόβουμε λίγο το κάτω μέρος του κοτσανιού για να το ανανεώσουμε. Τα βράζουμε σε νερό για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε τα βάζουμε στο πιάτο και τα περιχύνουμε με λαδολέμονο, αλάτι και ρίγανη.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μπάμιες με κοτόπουλο στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα από τα αγαπημένα, καλοκαιρινά, ελληνικά πιάτα. 




Υλικά: 


700 γρ. - 1 κ. μπάμιες 

1/2 - 1 κοτόπουλο (σύμφωνα με τα άτομα που έχουμε) 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 

1 ματσάκι μαϊντανό

1/2 φλ. λάδι 

1 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε τις καθαρισμένες μπάμιες στο ταψί μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκορπάμε πάνω τους το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Προσθέτουμε τη σάλτσα και το μαϊντανό.

 Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα.

 Βάζουμε λάδι και νερό τόσο που να μην καλύπτει το φαγητό αλλά να είναι λίγο παρακάτω.

 Ψήνουμε το φαγητό στους 160 - 170 βαθμούς σκεπασμένο με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...