Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κόκκινες φακές με λαχανικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια σούπα με πολλά βιταμινούχα συστατικά και φακές διαφορετικές από τις συνηθισμένες. 




Υλικά: 


1 φλ. κόκκινες φακές 

1 πατάτα 

2 καρότα 

1 κόκκινη πιπεριά 

1 κρεμμύδι ξερό 

2 φρέσκα κρεμμυδάκια 

1 σκ. σκόρδο 

1 πρέζα μπούκοβο 

δυόσμο 

θυμάρι 

1 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 


2 - 3 φέτες ψωμί του τοστ για κρουτόν


Εκτέλεση:


 Στην κατσαρόλα με νερό βάζουμε σε κομματάκια την πατάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι το ξερό και το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, ενώ το άσπρο μέρος τους το κρατάμε.

 Προσθέτουμε και τις φακές και βράζουμε για περίπου 20'.











Μόλις βράσουν οι φακές θα αλλάξουν χρώμα και θα λιώσουν.

Κόβουμε το μείγμα της κατσαρόλας λίγο λίγο στο μούλτι. 

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και το σκόρδο. 

Ρίχνουμε και τη σάλτσα. 

 Προσθέτουμε το δυόσμο και το θυμάρι.

 Στη συνέχεια βάζουμε στις κομμένες φακές, αλάτι και πιπέρι.

 Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε μπούκοβο στην κατσαρόλα ή στο πιάτο σας.

 Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να πήξει.

Στο φούρνο ψήνουμε τα ψωμάκια του τοστ αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά τετράγωνα και τα σερβίρουμε μαζί με τη σούπα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...