Δευτέρα 18 Απριλίου 2016
Κυριακή 17 Απριλίου 2016
Μους αβοκάντο με μέλι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Και πείτε μου τώρα, κοιτώντας αυτή τη φωτογραφία μοιάζει με νηστίσιμο γλυκό αυτό; Πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια αρτύσιμη μους. Και το καλύτερο απ' όλα....είναι πανεύκολη και χωρίς βράσιμο ή ψήσιμο. Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε.!!
Υλικά:
3 ώριμα και μαλακά αβοκάντο
2/3 φλ. κακάο
2/3 φλ. μέλι
1/2 φλ. γάλα καρύδας
λίγη βανίλια ή ζάχαρη βανίλιας
μπανάνα φράουλες και καρύδια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ ή στο μούλτι βάζουμε το αβοκάντο σε κομμάτια, το κακάο, τη βανίλια, το μέλι και το γάλα καρύδας και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στο μούλτι δε θα χωρέσουν όλα μαζί τα υλικά γι' αυτό καλύτερα να βάλετε τη μισή ποσότητα αρχικά και μετά να τα ενώσετε όταν θα είναι ήδη λιωμένα.
Κόβουμε ροδέλες μπανάνας και σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια βάζοντας στον πάτο λίγες φέτες μπανάνας και λίγα χοντροκομμένα καρύδια.
Από πάνω βάζουμε τη μους και στην επιφάνεια τελειώνουμε πάλι με φέτες μπανάνας και καρύδια. Πιο ωραία γεύση έχει όταν είναι παγωμένο αλλά μπορείτε να το σερβίρετε και την ίδια στιγμή.
Μικρές λεπτομέρειες:
Τα αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμα και μαλακά για να γίνει η μους αφράτη και χτυπημένη όπως πρέπει.
Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μπανάνες με φράουλες.
Σάββατο 16 Απριλίου 2016
Λιγκουίνι με λαχανικά αλάδωτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνει κάποιος νηστεία όταν τα πιάτα του έχουν γεύση ακόμη κι όταν τρώει αλάδωτα φαγητά.
Υλικά:
250 γρ. λιγκουίνι
1 πιπεριά
1 μελιτζάνα
3 μανιτάρια μεγάλα σε φέτες ή 5 - 6 μικρότερα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ντομάτα σε φέτες
1 καρότο σε μικρά μπαστουνάκια
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
πάπρικα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια σε φέτες, τη μελιτζάνα σε μισές ροδέλες, και την πιπεριά χοντρές λωρίδες.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι, κόβουμε μπαστουνάκια το καρότο και τη ντομάτα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα και τα κονκασέ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι....
κανέλα και πάπρικα μαζί με λίγο νερό τα βράζουμε για 20'- 30' περίπου ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά η μελιτζάνα. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά τα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε. Σβήνουμε το μάτι και τα αφήνουμε για 1' - 2' και μετά αποσύρουμε από το μάτι.
Μικρές λεπτομέρειες:
Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το φαγητό με λάδι. Τσιγαρίστε τα λαχανικά με λάδι και στη συνέχεια ρίξτε τη ντομάτα τα ντοματάκια κονκασέ, τα μπαχαρικά νερό και μαγειρέψτε όπως παραπάνω.
Τετάρτη 13 Απριλίου 2016
Αλάδωτο μπριάμ στην κατσαρόλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτό το μπριάμ με το ταχίνι γίνεται πολύ νόστιμο για όσους νηστεύουν και θέλουν να φάνε αλάδωτο φαγητό.
Υλικά:
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
1 μεγάλο κολοκυθάκι ή 2 μέτρια
4 - 5 μέτριες πατάτες
1 φλ. ντοματάκια κονκασέ
1/2 κρεμμύδι σε φέτες
1 μεγάλη σκ. σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
1 γεμάτη κ.σ. ταχίνι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε μισές ροδέλες. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα ντοματάκια.
Βάζουμε μέσα σε φέτες το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και νερό στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε κανέλα...
αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε και το ταχίνι και μαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 30' - 40' σε σιγανή φωτιά.
Τρίτη 12 Απριλίου 2016
Μανιτάρια αλάδωτα στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γίνεται ένα αλάδωτο ορεκτικό να είναι και γευστικό ταυτόχρονα; Και βέβαια γίνεται, όταν μιλάμε για μανιτάρια με πιπεριές στο φούρνο.
Υλικά:
5 - 6 μεγάλα στρογγυλά μανιτάρια
2 πιπεριές κέρατο
1 φλ του καφέ ξύδι βαλσαμικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και σε ροδέλες τις πιπεριές. Τα βάζουμε σε μικρό ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω ξύδι βαλσαμικό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40' ή μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
Τα σερβίρουμε μαζί με το ξύδι του ταψιού.
Πέμπτη 7 Απριλίου 2016
Κολοκυθάκια γεμιστά με πλιγούρι αλάδωτα ή με λάδι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια πολύ νόστιμη συνταγή ακόμη και χωρίς το λάδι για τις μέρες της Σαρακοστής που θέλετε να κρατήσετε πιο αυστηρή νηστεία. Αν όμως, βάλετε λάδι γίνεται ένα υπέροχο φαγητό για χορτοφάγους και μη.
Υλικά:
6 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους αλλά χοντρά κατάλληλα για γεμιστά
1/2 φλ. πλιγούρι
1 φλ. νερό
1/2 φλ. ντοματάκια κονκασέ για τη γέμιση
2/3 φλ. σάλτσα για την κατσαρόλα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
1 κ.σ. λάδι (για τη γέμιση στην εκδοχή που θα έχει λάδι)
Εκτέλεση:
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με βραστό νερό για 20' και το αφήνουμε να το απορροφήσει.
Στο μεταξύ ανοίγουμε και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια. Την ψίχα τους δεν τη πετάμε αλλά μπορούμε να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες.
Βάζουμε τα ντοματάκια στο πλιγούρι.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δυόσμο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι....
και κανέλα.
Αν πρόκειται να το φάτε με λάδι προσθέστε 1 κ.σ. διαφορετικά παραλείψτε το για να το φάτε αλάδωτο. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε όλα τα κολοκυθάκια και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
Τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα για να χωράνε το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση τους και στην εκδοχή με λάδι θα βάλετε 1/2 φλ. Διαφορετικά το παραλείπουμε.
Πάνω από τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2/3 φλ σάλτσα. Τα μαγειρεύουμε για περίπου 30' ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι.
Στο πιάτο αν θέλετε σερβίρεται μαζί με λίγη σάλτσα ακόμη κι αν είναι χωρίς λάδι.
Τρίτη 5 Απριλίου 2016
Αλάδωτη γαριδομακαρονάδα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σ' αυτή τη συνταγή δε θα σας λείψει καθόλου το λάδι, έχει από μόνη της αρκετή νοστιμιά.
Υλικά:
200 - 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μέτριες σε μέγεθος
1 μεγάλη ντομάτα
1 κ.σ. ταχίνι
1 σκ. σκόρδο
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
2/3 του πακέτου μακαρόνια
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο ταχίνι.
Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις γυρίζουμε κι αυτές για λίγο.
Κόβουμε σε φέτες τη ντομάτα και τη βάζουμε κι αυτή στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι μαζί με νερό.
Ρίχνουμε και κανέλα κι αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 5'.
Στη σάλτσα αυτή μαζί με τις γαρίδες ρίχνουμε και τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 10'. Ελέγχουμε αν φτάνει το νερό ή αν πρέπει να βάλουμε κι άλλο λίγο, τόσο ώστε στο τέλος να μείνει μόνο η σάλτσα.
Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλάτι ακόμη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)