Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Μους αβοκάντο με μέλι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Και πείτε μου τώρα, κοιτώντας αυτή τη φωτογραφία μοιάζει με νηστίσιμο γλυκό αυτό; Πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια αρτύσιμη μους. Και το καλύτερο απ' όλα....είναι πανεύκολη και χωρίς βράσιμο ή ψήσιμο. Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε.!!









Υλικά: 


3 ώριμα και μαλακά αβοκάντο 

2/3 φλ. κακάο 

2/3 φλ. μέλι 

1/2 φλ. γάλα καρύδας 

λίγη βανίλια ή ζάχαρη βανίλιας 

μπανάνα φράουλες και καρύδια για γαρνίρισμα 



Εκτέλεση:



 Στο μπλέντερ ή στο μούλτι βάζουμε το αβοκάντο σε κομμάτια, το κακάο, τη βανίλια, το μέλι και το γάλα καρύδας και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στο μούλτι δε θα χωρέσουν όλα μαζί τα υλικά γι' αυτό καλύτερα να βάλετε τη μισή ποσότητα αρχικά και μετά να τα ενώσετε όταν θα είναι ήδη λιωμένα.


 Κόβουμε ροδέλες μπανάνας και σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια βάζοντας στον πάτο λίγες φέτες μπανάνας και λίγα χοντροκομμένα καρύδια. 




Από πάνω βάζουμε τη μους και στην επιφάνεια τελειώνουμε πάλι με φέτες μπανάνας και καρύδια. Πιο ωραία γεύση έχει όταν είναι παγωμένο αλλά μπορείτε να το σερβίρετε και την ίδια στιγμή. 





















Μικρές λεπτομέρειες:


Τα αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμα και μαλακά για να γίνει η μους αφράτη και χτυπημένη όπως πρέπει. 


Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μπανάνες με φράουλες. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...