Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Λιγκουίνι με λαχανικά αλάδωτα


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνει κάποιος νηστεία όταν τα πιάτα του έχουν γεύση ακόμη κι όταν τρώει αλάδωτα φαγητά. 




Υλικά: 


250 γρ. λιγκουίνι 

1 πιπεριά 

1 μελιτζάνα 

3 μανιτάρια μεγάλα σε φέτες ή 5 - 6 μικρότερα 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 ματσάκι μαϊντανό 

1 ντομάτα σε φέτες 

1 καρότο σε μικρά μπαστουνάκια 

1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα


Εκτέλεση:


 Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια σε φέτες, τη μελιτζάνα σε μισές ροδέλες, και την πιπεριά χοντρές λωρίδες. 

 Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι, κόβουμε μπαστουνάκια το καρότο και τη ντομάτα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. 

 Ρίχνουμε μέσα και τα κονκασέ. 

 Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι....

 κανέλα και πάπρικα μαζί με λίγο νερό τα βράζουμε για 20'- 30' περίπου ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά η μελιτζάνα. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες.

 Ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά τα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε. Σβήνουμε το μάτι και τα αφήνουμε για 1' - 2' και μετά αποσύρουμε από το μάτι.
















Μικρές λεπτομέρειες: 


Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το φαγητό με λάδι. Τσιγαρίστε τα λαχανικά με λάδι και στη συνέχεια ρίξτε τη ντομάτα τα ντοματάκια κονκασέ, τα μπαχαρικά νερό και μαγειρέψτε όπως παραπάνω. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...