Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Τορτελίνι με παριζάκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το πιάτο αρέσει πολύ στα παιδιά μου, το φτιάχνει με ιδιαίτερη μαεστρία η μικρή μου κόρη. Γεύση πολύ αλλά....και θερμίδες πολλές!!!! Γι' αυτό συνιστώ να το φτιάχνετε αραιά και με μέτρο.  





Υλικά: 


1 πακέτο τορτελίνι  

1 κ.σ. βούτυρο 

4 - 5 φετούλες παριζάκι 

1 μικρή κρέμα γάλακτος ή 1 φλ.  γάλα 

2 γεμάτες κ.σ. κρέμα τυριού 


Εκτέλεση:


 Βράζουμε τα τορτελίνι σε ελαφρά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

 Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε λίγο το παριζάκι κομμένο σε κυβάκια.

 Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.

  Προσθέτουμε και την κρέμα τυριού.

 Αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και να αρχίσει να πήζει. Ρίχνουμε και τα τορτελίνι μέσα.

 Τα αφήνουμε για 1' - 2' να αναμειχθούν οι γεύσεις ανακατεύοντας συνεχώς και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Στεφανάκια τσουρεκιών με σοκολάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτά τα τσουρεκάκια εμπλουτισμένα με σοκολάτα και ποιος δε θα τα θέλει!!!!!!!!!!





Υλικά:  


1/3 φλ. γάλα 

3 κ.σ. ζάχαρη 

4 κ.σ. βούτυρο 

1 πρέζα αλάτι 

1/2 κύβο φρέσκιας μαγιάς 

1/4 φλ. νερό 

2 αυγά 

ξύσμα 1 λεμονιού 

1 βανίλια

3 - 3 1/2 φλ. αλεύρι 


Για τη γέμιση:

300 γρ. σοκολάτα 

2 - 3 κ.σ. γάλα


Εκτέλεση:



Μέχρι αυτό το στάδιο ακολουθούμε τις οδηγίες από τη συνταγή τσουρέκια κουνελάκια.













Την πατάμε να ξεφουσκώσει και τη χωρίζουμε σε τμήματα.







 Λιώνουμε  την κουβερτούρα μαζί με το γάλα. Την αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει λίγο.

 Παίρνουμε το ένα τμήμα της ζύμης.

 Το ανοίγουμε σε φύλλο.

 Το αλείφουμε με τη σοκολάτα αφήνοντας κενά τα περιθώρια στις άκρες.

 Την αφήνουμε ελαφρά να στεγνώσει και τυλίγουμε σε ρολό. Αν το τυλίξουμε αμέσως μετά στο κόψιμο θα στάζει πολύ η σοκολάτα. 

  Κλείνουμε καλά την άκρη και πατάμε τις κυλινδρικές άκρες από κάτω για να μην ανοίξουν.

 Κόβουμε το ρολό στη μέση.

Ξεκινάμε την κοτσίδα βάζοντας το ένα σκέλος πάνω από το άλλο.  

 και συνεχίζουμε το αριστερό πάνω από το δεξί μέχρι να τελειώσει η κοτσίδα. 

Πατάμε τις δύο άκρες μαζί. 

 Στρίβουμε σε στεφάνι ενώνοντας τις δύο άκρες 

 Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 45' να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. 

 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20'.



Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια εναλλακτική μαγειρίτσα ελαφριά για το στομάχι αλλά τόσο μα τόσο γευστική που θα γεμίσετε δύο και τρεις φορές το πιάτο σας. 





Υλικά: 


500 γρ. στήθος κοτόπουλου 

1 κρεμμύδι ξερό 

1 καρότο 

μερικά κλωνάρια σέλινου 

λίγο θυμάρι 

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι 

1 μαρούλι 

1 ματσάκι άνηθο 

1 φύλλο δάφνης

3- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα

250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά

λάδι 

προαιρετικά 1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη ή 1/2 κύβο 

αλάτι, πιπέρι


Αυγολέμονο: 

2 αυγά 

το χυμό 1 -  1 1/2 λεμονιού 

1 κ.σ. κορνφλάουρ 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το καρότο σε κανονικές και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου με μικρότερα τμήματα και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά μαζί.

 Ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο νερό στην κατσαρόλα να σκεπαστούν πάρα πολύ τα υλικά.

 Βάζουμε μέσα τα κλωνάρια από το σέλινο, τους κόκκους πιπεριού και το θυμάρι. 

 Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το ζωμό κότας. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 ώρα. 

 Μετά σουρώνουμε το ζουμί από τα λαχανικά και τα κρατάμε μόνο αν θέλουμε να τα ξαναβάλουμε μέσα στη σούπα. 

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει περίπου στα 3 ώστε να είναι λίγο χοντροκομμένα. 

 Στο μεταξύ βάζουμε σε κατσαρόλα το ζουμί που βράσαμε τα καρότα και το σέλινο και μέσα σ' αυτό τώρα θα βράσουμε για 15' τα μαρούλια χοντροκομμένα, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. 

 Μόλις βράσουν προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια κι αν θέλετε ρίχνετε και τα βρασμένα καρότα και το σέλινο.

 Ψιλοκόβουμε κάπως τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ρίχνουμε κι αυτά. 

 Αλατοπιπερώνουμε και μόλις τα αφήσουμε 2' - 3' βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. 

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας χωριστά πρώτα τα ασπράδια με το μιξεράκι του φραπέ, βάζουμε μετά τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το καυτό ζουμί του φαγητού. 

Ρίχνουμε και το κορνφλάουρ κι ανακατεύουμε πάλι. 

 Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό. 

 Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού την αφήνουμε για λίγο στο μάτι να πάρει σχετικά μια βράση και την αποσύρουμε αμέσως.

Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους. 


Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Κουλουράκια βανίλιας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ας ξεκινήσει γλυκά η βραδιά της Ανάστασης με το κουλούρι, το τσουρέκι και τα τσουγκρισμένα αυγά. Αν δεν έχετε φτιάξει ακόμη τα φετινά κουλουράκια σας, σπεύσατε. 





Υλικά: 


250 γρ. βούτυρο αγελαδινό 

140 γρ. ζάχαρη άχνη 

1 1/2 κ.σ. γάλα (είναι μόνο τόσο όσο γράφει) 

1 αυγό 

420 γρ. αλεύρι 

1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1 βανίλια 

1 αυγό για το άλειμμα


Εκτέλεση:


 Στο μίξερ ξεκινάμε να χτυπάμε για λίγο το βούτυρο να μαλακώσει κι ρίχνουμε την άχνη για να συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτο.

 Βάζουμε μέσα το αυγό, τη βανίλια και το γάλα. 

 Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ για να μη σηκώνεται σύννεφο.

 Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με κουτάλι.

 Ξεκινάμε το ζύμωμα. Όταν δούμε ότι η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια και πλάθεται πλέον τότε σταματάμε. 

 Κόβουμε κομμάτια σαν μικρά μανταρινάκια και πλάθουμε κορδόνια.

 Φτιάχνουμε τα σχήματα που μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το αυγό.

 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' - 25'. 



Εύχομαι σε  όλους σας καλή Ανάσταση!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...