Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια εναλλακτική μαγειρίτσα ελαφριά για το στομάχι αλλά τόσο μα τόσο γευστική που θα γεμίσετε δύο και τρεις φορές το πιάτο σας. 





Υλικά: 


500 γρ. στήθος κοτόπουλου 

1 κρεμμύδι ξερό 

1 καρότο 

μερικά κλωνάρια σέλινου 

λίγο θυμάρι 

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι 

1 μαρούλι 

1 ματσάκι άνηθο 

1 φύλλο δάφνης

3- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα

250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά

λάδι 

προαιρετικά 1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη ή 1/2 κύβο 

αλάτι, πιπέρι


Αυγολέμονο: 

2 αυγά 

το χυμό 1 -  1 1/2 λεμονιού 

1 κ.σ. κορνφλάουρ 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το καρότο σε κανονικές και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου με μικρότερα τμήματα και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά μαζί.

 Ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο νερό στην κατσαρόλα να σκεπαστούν πάρα πολύ τα υλικά.

 Βάζουμε μέσα τα κλωνάρια από το σέλινο, τους κόκκους πιπεριού και το θυμάρι. 

 Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το ζωμό κότας. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 ώρα. 

 Μετά σουρώνουμε το ζουμί από τα λαχανικά και τα κρατάμε μόνο αν θέλουμε να τα ξαναβάλουμε μέσα στη σούπα. 

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει περίπου στα 3 ώστε να είναι λίγο χοντροκομμένα. 

 Στο μεταξύ βάζουμε σε κατσαρόλα το ζουμί που βράσαμε τα καρότα και το σέλινο και μέσα σ' αυτό τώρα θα βράσουμε για 15' τα μαρούλια χοντροκομμένα, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. 

 Μόλις βράσουν προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια κι αν θέλετε ρίχνετε και τα βρασμένα καρότα και το σέλινο.

 Ψιλοκόβουμε κάπως τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ρίχνουμε κι αυτά. 

 Αλατοπιπερώνουμε και μόλις τα αφήσουμε 2' - 3' βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. 

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας χωριστά πρώτα τα ασπράδια με το μιξεράκι του φραπέ, βάζουμε μετά τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το καυτό ζουμί του φαγητού. 

Ρίχνουμε και το κορνφλάουρ κι ανακατεύουμε πάλι. 

 Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό. 

 Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού την αφήνουμε για λίγο στο μάτι να πάρει σχετικά μια βράση και την αποσύρουμε αμέσως.

Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...