Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016
Λόλλο μπιάνκο με κόκκινα φασολάκια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Απλά υλικά, απλή σαλάτα αλλά με ωραία γεύση και πλούσια σε βιταμίνες.
Υλικά:
λόλο μπιάνκο
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 φλ. βρασμένα κόκκινα φασόλια
λάδι
αλάτι
λεμόνι ή κρέμα βαλσαμικού ξυδιού
Εκτέλεση:
Κόβουμε το λόλο μπιάνκο, τρίβουμε το καρότο, κόβουμε το κρεμμυδάκι, βάζουμε στη σαλάτα τα βρασμένα φασόλια, λάδι, αλάτι και λεμόνι ή κρέμα βαλσαμικού ξυδιού ανάλογα με την προτίμησή σας.
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
Σπανακομπαλίτσες
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτά τα σπανακομπαλάκια θα σας ξετρελλάνουν. Είναι τόσο νόστιμα και ταιριαστά σε κάθε περίπτωση. Για το παιδικό πάρτι, για το κυριακάτικο τραπέζι, για το τραπέζι με τους φίλους σας, για τη βόλτα πικ-νικ στην εξοχή, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για το σχολείο των παιδιών;
Υλικά:
1/2 κ. σπανάκι
1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
5 - 6 φέτες ψωμί του τοστ
3 μεγάλα αυγά ή 4 μεσαία
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1/2 φλ. μαργαρίνη
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το σπανάκι για 5' σε δυνατή φωτιά και το στραγγίζουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερά.
Κόβουμε σε τρίμματα το ψωμί του τοστ στο μούλτι και το αδειάζουμε σε μια λεκάνη.
Βάζουμε τώρα στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο και το μαϊντανό να κοπούν κ αυτά.
Αν δε σας κόβονται καλά βάλτε το ένα από τα αυγά μέσα.
Βάζουμε στη λεκάνη και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή, το σπανάκι, το τριμμένο τυρί, τα ψίχουλα του ψωμιού, τα αυγά, το μείγμα μυρωδικών που κόψαμε στο μούλτι και το βούτυρο λιωμένο.
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
Κοτόπουλο με λαχανικά στην κατσαρόλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ωραίο οικογενειακό φαγητό που ταιριάζει στο Κυριακάτικο τραπέζι ή ακόμη και σε άλλη καθημερινή της εβδομάδας.
Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλου
1/2 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλη σκ. σκόρδο
1 - 2 κόκκινες πιπεριές
1 κολοκυθάκι
5 - 6 μέτριες πατάτες
1 ποτηράκι κρασί
1 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Στο λάδι κοκκινίζουμε τα μπουτάκια κι από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε τα μπουτάκια και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την πιπεριά σε χοντρά κομμάτια και το κολοκυθάκι σε ροδέλες. Μόλις τσιγαριστούν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι περνάμε λίγο τις πατάτες ανακατεύοντάς τις να πάρουν την ίδια γεύση.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια και σβήνουμε με το κρασί. Κουνάμε λίγο το σκεύος ή ανακατεύουμε να πάει από κάτω το κρέας.
Ρίχνουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε αλατοπίπερο και νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 50' - 60'.
Τα τελευταία 10' - 15' βάζουμε μέσα τα λαχανικά που βγάλαμε στην πιατέλα να ενωθούν οι γεύσεις και να βράσουν λίγο μαζί με το κοτόπουλο.
Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016
Φρέσκα φασολάκια σαλάτα με ντομάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τώρα που βρήκα φασολάκια φθηνά είπα να τα εκμεταλλευτώ στο έπακρο κι έφτιαξα μια σαλάτα με ντοματούλα και κρητικά παξιμάδια. Ας είναι καλά ο πατέρας μου που με προμήθευσε.
Υλικά:
1 μεγάλη χούφτα φασολάκια τσαουλιά βρασμένα
1 μεγάλη ντομάτα
1/2 καρότο τριμμένο
λίγο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1 σκ. σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 - 2 μικρά μαύρα παξιμάδια κρητικά
λάδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν και να είναι ελαφρά μόνο, τραγανά. Στη σαλατιέρα κόβουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το κρεμμύδι σε φέτες, τρίβουμε το σκόρδο και το καρότο, ρίχνουμε μέσα τα παξιμάδια βάζουμε λάδι, κι αλάτι.
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016
Φρέσκα φασολάκια Lyonnaise
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Όσο απλή και με ελάχιστα υλικά συνταγή είναι αυτή, τόση νοστιμιά έχει. Λέγεται Λυωνέζ γιατί τη φτιάχνουν στη Λυών της Γαλλίας.
Υλικά:
1 κ. φασολάκια
2 γεμάτες κ.σ. μαργαρίνη
1 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ή 3 μικρότερα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε μέσα.
Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο μόνο χρώμα γυρίζοντάς τα τακτικά με την κουτάλα.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε λίγο.
Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο.
Βάζουμε αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε και λίγο νερό και τα βράζουμε για 40' - 50' περίπου.
Στο τέλος τα αφήνουμε να μείνουν μόνο με το βούτυρο χωρίς νερό.
Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016
Ρεβύθια σούπα με ντομάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ήρθε η σειρά των ρεβυθιών και μιας και έχω καιρό να τα φτιάξω σούπα είπα να φτιάξω σήμερα μια απλή συνταγή.
Υλικά:
1 φλ. ρεβύθια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
λίγο σέλινο
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι
2 ντομάτες
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για 1 ώρα σε καθαρό νερό.
Όταν μαλακώσουν ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σέλινο, το καρότο σε ροδέλες και τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο. Αφήνουμε το φαγητό να συνεχίσει το βράσιμό του για 1 ώρα ακόμη μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβύθια.
Τα τελευταία 10' - 15' προσθέτουμε και το λάδι.
Αν θέλετε τη σούπα πιο ζουμερή φροντίστε να υπάρχει αρκετό νερό στην κατσαρόλα. Αν όχι, τότε αφήστε τα ρεβύθια να πιουν το περισσότερο νερό και να μείνουν με λίγο.
Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016
Πράσινη σαλάτα με ζυμαρικά και άσπρη σάλτσα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια πολύ ωραία σαλάτα που έφτιαξε η μικρή μου κόρη για να φάει για το βράδυ και τελικά φάγαμε όλοι μας γιατί ζηλέψαμε.
Υλικά:
ρόκα
λόλο ρόσσο
λόλο μπιάνκο
τυρί έμενταλ
2 - 3 χοντρές φέτες παριζάκι
1/2 καρότο
1/2 φλ. πέννες
λίγα αμύγδαλα
λίγα καρύδια
αλάτι
άσπρη σάλτσα του εμπορίου με τη γεύση που προτιμάτε
Εκτέλεση:
Έχουμε βράσει και στραγγίσει τα ζυμαρικά. Τα βάζουμε στη σαλατιέρα μαζί με τα κομμένα λόλο ρόσσο και μπιάνκο, τη ρόκα, το τριμμένο καρότο, το τυρί και το παριζάκι σε κύβους, τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Βάζουμε αλάτι και την άσπρη σάλτσα της αρεσκείας σας τόσο που να καλύπτει καλά την επιφάνεια της σαλάτας.
Την ανακατεύουμε καλά κι έτοιμη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)