Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Τορτελίνι con carne με άλειμμα τυριού

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Είναι εύκολη είναι γρήγορη και κυρίως αρέσει πολύ στα παιδιά. Μπορεί να γίνει συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.





Υλικά:


1/2 σακουλάκι τορτελίνι κον κάρνε

1φλ. πλήρες φρέσκο γάλα

2κ.σ. πολύ γεμάτες άλειμμα κρέμας τυριού

προαιρετικά τριμμένο τυρί για μακαρόνια ή τυρί που λιώνει.


Εκτέλεση:


 Βράζουμε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό μετρώντας το μισό χρόνο που χρειάζονται συνήθως.






Στο μισό του χρόνου του βρασμού ρίχνουμε το γάλα και 2' πριν τα βγάλουμε κι αφού έχει απορροφηθεί το περισσότερο γάλα, ρίχνουμε το άλειμμα της κρέμας τυριού. Το ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από το μάτι, αν σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε τριμμένο τυρί που λιώνει  

 

 

Το φαγητό είναι έτοιμο, όταν μείνει μόνο λίγο γάλα μέσα στην κατσαρόλα.

Σερβίρουμε στο πιάτο σκέτα ή με τριμμένο τυρί (εκτός αν υπάρχει στην κατσαρόλα το λιωμένο). 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλες μαγειρικές προτάσεις: 

Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κοτόπουλο ή με κόκορα

Μακαρόνια φούρνου με λουκάνικα, ζαμπόν, σαλάμι, σάλτσα και τυριά

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Κουκιά λαδερά με μάραθο

Μελιτζάνες με πατάτες και σάλτσα στο φούρνο 

Καπνιστός σολομός με τριμμένο καρότο, μαϊντανό, άνηθο και ροδέλες κρεμμυδιού

Γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...