Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Χόμους

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αυτό το ορεκτικό μπορεί να συνοδεύσει τα ψητά της σχάρας. Οι Άραβες το τρώνε μαζί με την αραβική πίτα κόβοντάς τη σε μικρότερα κομμάτια και κάνοντάς τα σαν κουτάλι πιάνουν πάνω μια ποσότητα από το χόμους. Το έχω δοκιμάσει με αυτό τον τρόπο και είναι πολύ νόστιμο.




Υλικά: 


1 φλ ρεβύθια 

1 κ.σ. σόδα 

αλάτι 

2 σκ. σκόρδο 

2 - 3 κ.σ. ταχίνι 

1/2 φλ. του καφέ ηλιέλαιο 

1/2 - 1 λεμόνι 


Για τη διακόσμηση: 

λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα 


Εκτέλεση: 


 Για να βράσουν τα ρεβύθια πιο εύκολα, μετά το πλύσιμό τους τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τα τρίβουμε με τα χέρια μας μαζί με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα.

 Τα στραγγίζουμε, χωρίς να ξεπλύνουμε τη σόδα, τα βάζουμε να βράσουν σε σκέτο νερό. Όταν κοντεύουν να βράσουν καλά τους ρίχνουμε το αλάτι.

Τα στραγγίζουμε από το νερό που έβρασαν τα αφήνουμε 5'-10' να κρυώσουν και τα κόβουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου. 

Στις ποσότητες που κόβουμε ρίχνουμε και λίγο ηλιέλαιο μαζί με λίγο ταχίνι. Αν δείτε ότι το μπλέντερ δυσκολεύεται να τα κόψει ρίξτε 1 κ.σ. από το υγρό των ρεβυθιών που έμεινε στην κατσαρόλα. 

Προσθέτουμε και το λεμόνι. Συνεχίζουμε στο μπλέντερ το κόψιμο των υλικών μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.  

Σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...