Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πράσινα φασολάκια σαλάτα

Καλοκαιρινή σαλάτα με φρέσκα λαχανικά που συνήθως τα βάζουμε μόνο στο φαγητό. Να λοιπόν, που κι έτσι θα σας αρέσουν σε συνδυασμό με ψητά κρέατα ή φαγητό του φούρνου.

              
                       


Υλικά: 


250 γρ. φασολάκια φρέσκα τσαουλιά 

2 κολοκυθάκια 

4 - 5 μανιτάρια στρογγυλά (πορτομπέλλο) ή μανιτάρια κονσέρβας 

1 αβοκάντο 

1 ματσάκι μαϊντανό 

1 ματσάκι άνηθο 

1/2 φλ. του καφέ λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1 κ.γ. μουστάρδα 

χυμό 1/2 λεμονιού 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες και τις άκρες των φασολιών. 

Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγη ώρα ίσα να μαλακώσουν κι όχι να βράσουν τέλεια.


 Σε ένα φλιτζανάκι ανακατεύουμε με το μιξεράκι του φραπέ το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα.

Αφού στραγγίσουμε τα βρασμένα λαχανικά τα βάζουμε κρύα στη σαλατιέρα, κόβουμε πάνω τους άνηθο και μαϊντανό και σε φετούλες το αβοκάντο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα του λαδολέμονου που φτιάξαμε και σερβίρουμε.








Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν θέλετε κάποια άλλη φορά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά όπως κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες, κάπαρη, τυρί φέτα, καρύδια. 


Επίσης, αν σας αρέσει περισσότερο το ξύδι μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι και να φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο λαδόξιδο.  

  

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραιες και ευκολες οι συνταγες σας συγχαρητήρια μπορώ να το ψήσω και σε γαστρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολύ. Μάλλον η ερώτηση ήταν για το ψαρονέφρι που είδες πιο πριν. Αυτή η συνταγή είναι της κατσαρόλας. Στο ψαρονέφρι έβαλα απάντηση ότι μπορει να ψηθεί στη γάστρα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...