Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Καλαμπόκι με μαργαρίνη

Το καλαμπόκι μπορεί να μπει σαν συστατικό σε σαλάτες ή κυρίως πιάτα με λαχανικά ή να γίνει ένα τέλειο συνοδευτικό σε ψητά. Μπορεί να γίνει και απογευματινό κολατσιό για τα παιδιά με τον παρακάτω τρόπο.


 


Υλικά: 


2 καλαμπόκια

1 γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Έχουμε βράσει το καλαμπόκι μέχρι να μαλακώσει καλά. Βγάζουμε τους σπόρους από το στέλεχος. 

Λιώνουμε τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα. 

 Ρίχνουμε μέσα τους σπόρους του καλαμποκιού, ανακατεύουμε και με τη σπάτουλα χτυπώντας τους ελαφρά τους χωρίζουμε.

 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μόλις η μαργαρίνη ενσωματωθεί καλά στο καλαμπόκι το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας. Δε χρειάζεται πολλή ώρα, παρά μόνο λίγο ανακάτεμα για να μην κολλήσει κι αυτό είναι όλο. 

Σερβίρεται ζεστό πριν παγώσει η μαργαρίνη. 

Εμείς το φάγαμε σκέτο σαν κολατσιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...