Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Κοτόπουλο με λαχανικά στη λαδόκολλα και συνοδεία από ζυμαρικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το κρέας στη λαδόκολλα δε γίνεται μόνο με ένα τρόπο τελικά. Μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα λαχανικά και να έχετε ένα διαφορετικό πιάτο από την προηγούμενη φορά που το είχατε φτιάξει στη λαδόκολλα.




Υλικά: 


Ολόκληρα μπουτάκια κοτόπουλου 

2 πιπεριές πράσινες 

2 ντομάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

3 σκ. σκόρδο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 

μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο  


Για συνοδεία 

ζυμαρικά ή πατάτες ψητές 

λίγο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

λεμόνι


Εκτέλεση:


 Εσείς πώς καίτε τις τρίχες του κοτόπουλου; Μια πολύ πρακτική ιδέα για το καψάλισμα είναι το φλόγιστρο. Η φλόγα πηγαίνει ακριβώς εκεί που θέλετε εσείς και δεν κινδυνεύετε να καείτε όπως αντίστοιχα όταν χρησιμοποιείτε το γκαζάκι ή τον αναπτήρα ή το κερί.

Το βάζουμε σε μια λεκάνη. 

 Κάνουμε στο κοτόπουλο μικρές σχισμές σαν τσέπες σε 2 διαφορετικά σημεία. Κόβουμε 1 -2 σκελίδες σκόρδου λίγο πιο λεπτές και τις μπήγουμε στις σχισμές. Τις υπόλοιπες σκελίδες τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε από πάνω.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε φέτες και τα βάζουμε στο κοτόπουλο. 

Προσθέτουμε τις ντομάτες σε φέτες. Στη φωτογραφία έχω βάλει μόνο μία ντομάτα και μία πιπεριά. Με το ψήσιμο όμως αυτά συρρικνώθηκαν τόσο που έμειναν ελάχιστα. Γι' αυτό καλύτερα να βάλετε δύο από το καθένα. 

 Ρίχνουμε πάνω στα υλικά λάδι, αλάτι, πιπέρι, και το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή αντ' αυτού μπορείτε να βάλετε πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. 

 Βάζουμε το κάθε μπουτάκι ξεχωριστά σε μία λαδόκολλα μαζί με λίγα λαχανικά. 

Το κάνουμε πακετάκι ή πουγκί που θα το δέσουμε με σπάγκο. 

Βάζουμε όλα τα πακέτα στο ταψί για να μην κινδυνεύουν να χυθούν τα λάδια με το ψήσιμο. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς. 










Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.


 Σε ένα ταψί βάζουμε τα ζυμαρικά κι από πάνω ψιλοκόβουμε λίγο κρεμμύδι ξερό. Ρίχνουμε νερό ίσα με το ύψος τους ή το πολύ πολύ μόλις που να τα σκεπάζει γιατί στο ταψί δεν εξατμίζεται πολύ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

 Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30'. Τα ανακατεύουμε πού και πού γιατί τα επιφανειακά θα αρχίσουν να καίγονται. 


Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και τα ζυμαρικά με τριμμένο τυρί.














Μικρές λεπτομέρειες:


Μη βάλετε περισσότερο νερό με σκοπό να μην καούν τα επιφανειακά γιατί τα ζυμαρικά θα λασπώσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο όταν θα έχουν πιει το νερό τους και θα έχουν ταυτόχρονα ψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...