Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ντοματοκεφτέδες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Καλοκαιρινό ορεκτικό με τις κατακόκκινες μυρωδάτες ντομάτες. Γίνεται πολύ ωραίος μεζές για μπύρα, ούζο ή κρασί.





Υλικά: 


3 - 4 ντομάτες 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

150 γρ. φέτα σε τρίμματα

αλεύρι όσο πάρει 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:


Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να τις βουτήξουμε για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. 

Τις κόβουμε σε φέτες και μετά σε μικρά κομματάκια (σκακιέρα). 

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο (αν δεν έχετε φρέσκο θα βάλετε ξερό) 

Τη φέτα σε μεγάλα τρίμματα, αλάτι, πιπέρι, 

 Ανακατεύουμε τα υλικά.

 Ρίχνουμε τώρα 2 - 3 κ.σ. αλεύρι κι ανακατεύουμε, μόλις ενσωματωθεί ελέγχουμε την πυκνότητα του μείγματος και ξαναρίχνουμε.

 Το μείγμα δεν πρέπει να είναι νερουλό, αλλά δεν πλάθεται κιόλας. Δηλαδή θα πρέπει να είναι περίπου σαν λάσπη.

 Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, όπως όλους τους κεφτέδες.

 Μόλις πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα κι από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε.


Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα λάδια και σερβίρουμε μαζί με μια παγωμένη μπύρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...