Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ψωμί με λιαστές ντομάτες και φέτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αυτό το ψωμάκι μπορεί να σερβιριστεί όλες τις εποχές. Το καλοκαίρι είναι επίκαιρο λόγω της ντομάτας (ας είναι και λιαστή), ενώ το χειμώνα θα ήταν πολύ ωραία ιδέα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ειδικά αν το ψήσετε σε φόρμα του κέικ με το σχήμα που σας αρέσει.







Υλικά: 


4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κύβο νωπής μαγιάς ή 1 φακελάκι ξηρής 

2 κ.γ. ζάχαρη 

1 κ.γ αλάτι 

3 κ.σ. λάδι 

1 φλ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 

200 γρ. φέτα 

λίγη ρίγανη 


Εκτέλεση:


Έχουμε ήδη φτιάξει το ζυμάρι του ψωμιού με την ίδια συνταγή του "ψωμιού με μαγιά"  και είναι στο στάδιο ακριβώς μετά το ζύμωμα.

 Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τη τριμματίζουμε τη φέτα. Τα ρίχνουμε στη ζύμη.

Προσθέτουμε και τη ρίγανη. 

 Ζυμώνουμε αρκετά έτσι ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Βάζουμε τη λεκάνη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει αρκετά το ζυμάρι. Μπορείτε να τη βάλετε ή στους 40 βαθμούς στο φούρνο ή στη βεράντα στον ήλιο σκεπασμένη με πετσέτα που θα στερεώσετε να μην την πάρει ο αέρας (μόνο στη ζέστη του καλοκαιρού).

Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί και πλάθουμε τη ζύμη σε φραντζόλες. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45' - 50' ή μέχρι να ροδίσουν πάνω κάτω. 

 Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...