Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μαρμελάδα φράουλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τα παιδιά λατρεύουν τις μαρμελάδες. Η φράουλα κάνει πολύ νόστιμη και αρωματική μαρμελάδα την οποία μπορούμε εκτός από ένα γευστικό πρωινό ή κολατσιό για όλη την οικογένεια, να χρησιμοποιήσουμε σε γλυκά όπως οι τάρτες. 





Υλικά: 


500 γρ. φράουλες 

250 γρ. ζάχαρη 


Εκτέλεση:


Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια. Αν όμως θέλετε ένα λείο αποτέλεσμα στη μαρμελάδα τότε μπορείτε να τις κόψετε στο μπλέντερ. 

Βάζουμε τη ζάχαρη πάνω στις φράουλες και τις αφήνουμε για 4 - 5 ώρες να βγάλουν ζουμί.

 Μαζί με το ζουμί που έβγαλαν τις βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά (στο 1,5). Θα χρειαστούν περίπου 1 ώρα και ενδιάμεσα βέβαια, θα ελέγχετε το στάδιο που βρίσκονται.

Αρχικά με το βράσιμο σχηματίζεται αφρός. Αυτόν πρέπει να τον αφαιρέσουμε.

Όταν σταματήσει να βγάζει αφρό ελέγχουμε αν έχει ¨δέσει¨ η μαρμελάδα. Αφήνουμε μια μικρή ποσότητα (1/2 κ.γ.) σε ένα πιάτο και μόλις κρυώσει το σηκώνουμε κάθετα. Αν στάζει προς τα κάτω αργά αργά όπως το σιρόπι τότε είναι έτοιμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...