Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Τηγανητά ψάρια με χόρτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σήμερα έφτιαξα ψάρια τηγανητά στο σπίτι. Φυσικά, δε το βάζω στο μπλογκ για να σας δείξω καμιά περιβόητη συνταγή, αλλά για μια δυο μικρές λεπτομέρειες που μπορείτε να ακολουθήσετε αν σας αρέσουν.




Υλικά: 


Ψάρια για τηγάνισμα όπως γλώσσες, πέρκα κλπ. 

λάδι για το τηγάνισμα 

αλάτι 

αλεύρι 

τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα) 

χόρτα του βουνού 

αλάτι για τα χόρτα


Εκτέλεση:


 Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε ισόποσα αλεύρι και γαλέτα για να αλευρώσουμε τα ψάρια. Με αυτό το μείγμα το ψάρι κρατιέται εσωτερικά μαλακό και εξωτερικά παίρνει μια ωραία χρυσαφένια κρούστα.

 Μετά το πλύσιμο τα αφήνουμε λίγο στο στραγγιστήρι, τα αλατίζουμε και τα αλευρώνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και το χαμηλώνουμε σε μέτρια ένταση. 


  Μόλις τηγανιστούν από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε κι από την άλλη.

 Βάζουμε νερό και 1 κ.γ. αλάτι στην κατσαρόλα να βράσει. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα χόρτα. Αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη με μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν τα χόρτα και να μαλακώσουν τα κοτσάνια τους.

 Τα στραγγίζουμε.

Αμέσως μετά τα ρίχνουμε σε κρύο νερό ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός τους από τη θερμοκρασία που είχαν αποκτήσει. Έτσι τα χόρτα θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους και δε θα γίνουν σκούρα.











Μικρές λεπτομέρειες:


Το διαφορετικό που ήθελα να δώσω σε ένα τέτοιο φαγητό που δε χρειαζόταν οδηγίες, είναι το πανάρισμα του ψαριού για να κρατηθεί ζουμερό και ταυτόχρονα τραγανιστό και τα χόρτα να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Όπως είπαμε αυτό το επιτυγχάνουμε αν τα ρίξουμε σε νερό που κοχλάζει σε κατσαρόλα χωρίς καπάκι όχι πολύ ώρα βράσιμο κι αμέσως μετά σε κρύο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...