Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αγκινάρες με πατάτες αυγολέμονο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αυτό το φαγητό είναι νόστιμο και με τους δύο τρόπους με αυγολέμονο ή χωρίς.




Υλικά: 


7 - 8 αγκινάρες 

5 -6 πατάτες μέτριες σε μέγεθος 

1 καρότο 

1 ματσάκι άνηθο 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

μερικά φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού

1 σκ. σκόρδο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

αυγό 

λεμόνι


Εκτέλεση: 


 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι.

Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις γυρίζουμε λίγο. 

Μόλις πάρουν λίγη γεύση από το τσιγάρισμα ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και το καρότο σε ροδέλες. 

 Ρίχνουμε επίσης, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και νερό τόσο που να είναι κοντά στην κορυφή του φαγητού. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30' περίπου.

 Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30' ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι αγκινάρες.

Όταν χρειαστεί ανακάτεμα είναι καλύτερα να κουνήσουμε την κατσαρόλα παρά να βάλουμε κουτάλα γιατί θα σπάσουν οι αγκινάρες. 

Σ' αυτό το στάδιο το φαγητό είναι έτοιμο για όσους το θέλουν χωρίς αυγολέμονο.  

Εγώ όταν το είχα φτιάξει το χώρισα σε δύο κατσαρόλες. Στη μία έβαλα αλευρολέμονο (επειδή νήστευα) 


Στο αυγολέμονο έχω βρει την ευκολία μου χτυπώντας μαζί κρόκο και ασπράδι με το μιξεράκι του φραπέ, μετά ρίχνω το λεμόνι και τέλος το καυτό ζουμί από το φαγητό λίγο-λίγο. Για να γίνει φουσκωτό αρκεί να χτυπάτε με το μιξεράκι πάνω-κάτω.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Αφήνουμε για 1' να αρχίσει να βράζει και μόλις βγάλει τις πρώτες φουσκάλες του βρασίματος τη βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.

  

 Με αλευρολέμονο

ή με αυγολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...