Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας

Αν πρόκειται να φτιάξετε ένα γλυκό (τούρτα, κέικ, τάρτα, παγωτό κλπ) και θέλετε να το στολίσετε με κάτι μια ωραία ιδέα είναι οι φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας. 





   

















Υλικά: 


φράουλες 

σοκολάτα κουβερτούρα με περιεκτικότητα σε κακάο κάτω από 50%  

άσπρη σοκολάτα 

καλαμάκια για σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες


Εκτέλεση: 


Λιώνουμε τη σκούρα σοκολάτα. Τη ρίχνουμε σε ένα φλιτζανάκι του καφέ για να έχουμε το απαιτούμενο ύψος σοκολάτας για κάθε φράουλα, χωρίς απαραίτητα να έχουμε πολύ ποσότητα. Καρφώνουμε κάθε φράουλα σε ένα καλαμάκι και τη βουτάμε στο φλιτζάνι.


 Βάζουμε τα καλαμάκια σε ένα ποτήρι ή μπορείτε να τα καρφώσετε σε ένα φελιζόλ ή σε σφουγγάρι ανθοπωλείου ή σε ένα πορτοκάλι κλπ.

Τα αφήνουμε 1 - 2 ώρες να στεγνώσουν. Οι φράουλες μετά είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν.

Μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία κάνοντας διπλή τη σοκολάτα και το χρώμα.

Λιώνουμε και την άσπρη σοκολάτα. Τη βάζουμε σε ένα φλιτζάνι ή μπολ και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού 

 στάζουμε λεπτές γραμμές πάνω σε κάθε φράουλα από κάπως πιο ψηλά απ' αυτό της φωτογραφίας (εγώ προσπαθούσα να βγάλω τη φωτογραφία εκεί) περιστρέφοντας το καλαμάκι ώστε να κάνουμε μια γραμμή γύρω από το περίγραμμα της φράουλας. 

Τις αφήνουμε ξανά να στεγνώσουν για 1 - 2 ώρες.

                    

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...