Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αγκινάρες με ρύζι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Οι αγκινάρες είναι πολύ βιταμινούχο λαχανικό. Περιέχει βιταμίνη C, κάλιο, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο και ένα σωρό άλλα πολύτιμα στοιχεία ακόμα. Το καλύτερο όμως είναι ότι μία αγκινάρα έχει ελάχιστες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες. Έτσι γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος στη δίαιτά σας.




Υλικά: 


4 - 5 αγκινάρες 

1/2 φλ. λάδι 

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

το χυμό 1 λεμονιού 

1 ποτήρι ρύζι κίτρινο (ή για πιλάφι) 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα. Στο λάδι τις τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20'.  Αν όμως είναι ακόμα σκληρές (συμβαίνει αυτό σε κάποιες ξερές αγκινάρες να μη βράζουν εύκολα) θα τις αφήσουμε μέχρι να μαλακώσουν. 

Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό για να βράσουμε το ρύζι.

Ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. 

 Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από το μάτι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού κι αν θέλετε και λίγο παραπάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Προσωπικά θεωρώ ότι στο ρύζι αυτής της συνταγής δεν ταιριάζει το τριμμένο τυρί. Αν όμως, εσάς σας αρέσει μπορείτε στο σερβίρισμα να το προσθέσετε.









Μικρές λεπτομέρειες: 


Αντί για ξερό κρεμμύδι μπορείτε άνετα να βάλετε φρέσκο ή να βάλετε κι από τα δύο σε μέτριες ποσότητες. 

Επίσης, θεωρώ ότι του ταιριάζει και ο άνηθος παρόλο που εγώ δεν χρησιμοποίησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...