Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Βάζο για λουλούδια από κολοκύθα

Αν έχετε αγοράσει μια μικρή κολοκύθα την οποία σκοπεύετε να μαγειρέψετε μην την κόψετε ακόμα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε εξ' ολοκλήρου την κολοκύθα και το μέσα και το έξω. Νομίζω ότι θα είναι πολύ πρωτότυπο να φτιάξετε ένα βάζο για τα λουλούδια της κουζίνας από κάτι που τρώγεται.




Υλικά: 


1 μικρή κολοκύθα  


Εκτέλεση:


 Αυτή είναι η κολοκύθα που αγόρασα αρχικά της ποικιλίας Hokkaido. Αν και η ποικιλία δεν έχει σημασία αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλη. 

 Στην προηγούμενη φωτογραφία φαίνεται ότι γέρνει. Επομένως το πρώτο βήμα είναι να κόψουμε από κάτω μια λεπτή φέτα για να φύγει ο αφαλός της και να στέκεται ίσια όταν την αφήνουμε.

 Στη συνέχεια κόβουμε μια φέτα πιο κάτω από το κοτσάνι υπολογίζοντας πόσο στενό θέλουμε το άνοιγμα. Όσο πιο στενό τόσο πιο λίγα λουλούδια θα χωράνε. Όμως και το αρκετά φαρδύ θα απαιτεί μεγάλο μπουκέτο με πολλά λουλούδια. Επιλέξτε κάτι ενδιάμεσο.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε σαν ροδέλα το εσωτερικό της.

Βλέπετε πόσα σπόρια είναι γεμάτη; 

 Με ένα κουτάλι του παγωτού αδειάζουμε όλο το εσωτερικό της το οποίο φυσικά δεν το πετάμε. Αυτά τα σποράκια αν τα ψήσετε θα έχετε σπιτικό πασατέμπο.

Βγάζουμε όση περισσότερη ψίχα μπορούμε από τα πλαϊνά και τον πάτο της κολοκύθας μέχρι να μη βγαίνει άλλο, αλλά με προσοχή να μην την τρυπήσουμε.  

Βάζουμε το νερό και τα λουλούδια και είναι έτοιμο το βάζο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...