Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πανσέτες χοιρινές και μπριζολάκια αρνίσια στο τηγάνι γκριλ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμα μεζεδάκια χωρίς κόπο και φασαρία για να πιείτε το κρασάκι σας με φίλους ή την οικογένεια.





Υλικά: 


πανσέτες 

αρνίσια μπριζολάκια 


Για τη μαρινάδα:

άσπρο κρασί 

μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου ή για κοτόπουλο 

ζωμό κότας σε σκόνη 

πιπέρι 

σκόνη σκόρδου ή φρέσκες σκελίδες τριμμένες

λάδι 


Εκτέλεση: 


 Σε ένα σκεύος βάζουμε τα κρέατα να μαριναριστούν για 3 - 4 ώρες, μαζί με το κρασί, τα μπαχαρικά, το πιπέρι, το ζωμό σε σκόνη και το σκόρδο. Αν είναι στενό το μπολ βάλτε σε στρώσεις το κρέας και σε κάθε στρώση όλα τα μπαχαρικά κι από πάνω την επόμενη στρώση μέχρι να τελειώσουν.

Τα τηγανίζουμε στο τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά. 

Σε τακτά χρονικά διαστήματα αλείφουμε τα κρέατα με λαδολέμονο στο οποίο αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο λίγο αλάτι μέχρι να τηγανιστούν καλά κι από τις δύο πλευρές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...