Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Σαλάτα με κινόα, λαχανικά και σαλαμάκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η κινόα είναι πρόσφατη σχετικά στη ζωή μας. Είναι πολύ βιταμινούχα και θρεπτική. Κάνει πολύ ωραίο συνδυασμό στις σαλάτες μας και μπορείτε να τη χρησιμοποιείται όπως και το πλιγούρι.




Υλικά: 


1/2 φλ. κινόα 

αγγούρι 

κόκκινη πιπεριά 

ξερό κρεμμύδι σε φετούλες 

λίγο μαϊντανό 

τριμμένο καρότο 

σαλαμάκι 

φέτα σε κυβάκια 

λάδι 

λεμόνι

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Αυτή είναι η κινόα την οποία πλένουμε αρκετά καλά. 

 Τη βράζουμε για 20' σε αλατισμένο νερό.

Βάζουμε και λίγο πιπέρι προς το τέλος του βρασίματος. 

 Μόλις βράσει τη στραγγίζουμε πολύ καλά.

Στη σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά, την κινόα, το σαλάμι σε κομματάκια, αλάτι και πιπέρι, τη φέτα και λάδι από πάνω. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...