Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Μαυρομάτικα φασόλια (ντερμπιέ) με αλευρολέμονο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ελαφρύ, σε σχέση με τα κοκκινιστά όσπρια, νόστιμο και απολαυστικό πιάτο για να κάνετε τα μαυρομάτικα φασόλια διαφορετικά από τους συνηθισμένους τρόπους.




Υλικά: 


1 1/2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

λάδι 

το χυμό 1 λεμονιού 

1 κ.σ. αλεύρι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν σε νερό για 10'.

 Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μία κανονική ποσότητα λαδιού για να τα τσιγαρίσουμε ελαφρά. 

Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστεί μαζί. 

 Ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τον προσθέτουμε.

Τα γυρίζουμε όλα μαζί για λίγο μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν καλή γεύση από τσιγάρισμα.

 Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα να τα σκεπάσει καλά.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 30' ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

 Σε ένα φλιτζάνι ή μπολάκι βάζουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας μαζί με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Το ανακατεύουμε με ένα μιξεράκι του φραπέ για να μη σβολιάσει.

 Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό.

Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε μόνο για 1' - 2' μέχρι το φαγητό να αρχίσει να πήζει κάπως και τραβάμε αμέσως από το μάτι την κατσαρόλα. 

2 σχόλια:

  1. Tελειο φαγητο Ρια.Το φτιαχνω συχνα,απλα θα συμπληρωσω το αλευρολεμονο,δε το ξερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, χαίρομαι πολύ που σου αρέσει κι εσένα.
      Σου εύχομαι καλό ΣαββατοΚύριακο!!!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...