Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Σούπα με καρότα και κόκκινες φακές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ο χειμώνας θέλει ζεστές και γευστικές σούπες. Θέλει συνδυασμό πολλών βιταμινών και θρεπτικών συστατικών όπως αυτή με λαχανικά και όσπρια ταυτόχρονα .




Υλικά: 


3 μεγάλα καρότα 

1/2 φλ. κόκκινες φακές 

1 μεγάλο πράσο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο 

λίγο λάδι 

2 κ.γ. ζωμό κότας ή λαχανικών σε σκόνη 

ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση: 


 Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.

 Τρίβουμε τα καρότα, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού να τσιγαριστούν. Τα γυρίζουμε με την κουτάλα αρκετές φορές και τα αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι να μαραθούν για 10' σε μέτρια φωτιά. 

 Προσθέτουμε και τις φακές.

Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό στην κατσαρόλα και το ζωμό κότας. 

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

 Ρίχνουμε και το μαϊντανό χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20' σε σιγανή φωτιά. 

 Τα τελευταία 5' προσθέτουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα, περίπου 3 κ.σ και το χυμό λεμονιού.

 Μόλις γίνει η σούπα την κόβουμε στο μούλτι για να γίνει βελουτέ.

Αν θέλετε στο σερβίρισμα κόβετε λίγο φρέσκο μαϊντανό και προσθέτετε και λίγο μπούκοβο σύμφωνα με την προτίμησή σας στα καυτερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...