Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Φιλέτο κοκκινόψαρου με αμύγδαλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα ψάρι τηγανητό διαφορετικό από τα άλλα. Γαρνιρισμένο με φιλέ αμυγδάλου για περισσότερη γεύση και πρωτοτυπία!!




Υλικά: 


4 φιλέτα κοκκινόψαρου ή άλλου λευκού φιλέτου (γλώσσες, πανγκάσιους, μπακαλιάρο κλπ) 

λάδι για το τηγάνισμα 

αλεύρι για το αλεύρωμα 

αλάτι 

1 μεγάλη χούφτα αμύγδαλα φιλέ 

1 κ.σ. βούτυρο 


Εκτέλεση:


 Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και καβουρδίζουμε λίγο τα αμύγδαλα. Αν δεν έχετε φιλέ αμυγδάλου (όπως κι εγώ) τότε βράστε για 30' τα συνηθισμένα με τη φλούδα αμύγδαλα, βγάλτε τη και κόψτε τα πολύ λεπτά με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μόλις κοκκινίσουν λίγο αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας. 

 Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, αλατίζουμε, αλευρώνουμε τα ψάρια και τα τηγανίζουμε κανονικά μέχρι να ροδίσουν.

 Όπως είναι ζεστά απλώνουμε πάνω τους τα αμύγδαλα. Και είναι έτοιμα για σερβίρισμα με το συμπλήρωμα της αρεσκείας σας.


5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, καλό βράδυ να έχεις. Φιλιά.

      Διαγραφή
  2. Ωραια ιδεα Ρια,μου χεις αλλαξειτην κουζινα μου με ολες αυτες τις συνταγες.καλο μεσημερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που το διαβάζω αυτό. Να είσαι καλά Παναγιώτη μου. Σου εύχομαι ένα ξεκούραστο ύπνο και χαρούμενο ξύπνημα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω Ρια,να χεις μια ομορφη μερα με μια ξεχωριστη συνταγη.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...