Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Μακαρόνια με κιμά και λουκάνικο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εδώ η παραδοσιακή συνταγή για μακαρόνια με κιμά είναι λίγο τροποποιημένη με την προσθήκη λουκάνικου. Εξίσου νόστιμη όπως και η γνωστή, η επιλογή είναι δική σας.




Υλικά: 


500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 

1 λουκάνικο μέτριο σε μέγεθος 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λάδι 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση:


 Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο.

 Το κόβουμε στη μέση και μετά σε μικρά κομματάκια. Το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

 Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι βάζουμε τον κιμά να τσιγαριστεί κι αυτός.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. 

 Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα.

 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι...

 ..και κανέλα.

Ρίχνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 ώρα.  Στο τέλος του μαγειρέματος φροντίζουμε να μείνει μόνο με τη σάλτσα και το λάδι του ο κιμάς και να έχει εξατμιστεί το νερό.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τυρί τριμμένο κι από πάνω τον κιμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...